DE TEGENSTANDER | FC Volendam vecht tegen het degradatiespook

DE TEGENSTANDER | FC Volendam vecht tegen het degradatiespook

6 reacties 6
Bron: FR-Fans.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord zal morgen afreizen naar Volendam waar de gelijknamige tegenstander, FC Volendam, wacht op Feyenoord voor een midweeks duel. Om 18:45 zal Ingmar Oostrom voor het eerst op zijn fluit blazen om de wedstrijd in het Kras Stadion te laten starten.


Historie tegen FC Volendam

Feyenoord heeft in haar historie nog niet vaak tegen de ploeg uit het bekende visserdorp mogen spelen. Feyenoord en FC Volendam troffen elkaar pas drie keer, waarvan twee keer thuis werd gewonnen en eenmaal uit van de palingboeren. Feyenoord heeft dus nog nooit punten gemorst tegen het in seizoen 2022/2023 gepromoveerde FC Volendam. 


Op zeven december werd er in de eigen Kuip met 3-1 gewonnen van FC Volendam. Timber, Giménez en Paixão waren verantwoordelijk voor de doelpunten. De laatste twee treffer van Feyenoord vielen in de extra tijd van de tweede helft. Ook de eerste ontmoeting met FC Volendam, wat overigens ook een uitwedstrijd betrof, werd met 0-2 gewonnen. Op zes november 2022 scoorde Danilo en Szymanski voor de Rotterdammers.


Volendam in de gevarenzone

Bij FC Volendam gaat het niet goed. Vorig seizoen, seizoen 2022/2023, wist het team onder leiding van Wim Jonk zich nog knap te handhaven, maar dit seizoen ziet er een stuk minder rooskleurig uit. Nu staat Regillio Simons voor de groep. De club heeft op zijn zachts gezegd een roerig seizoen gehad met opstappende bestuurleden en vele spelers die het team verlieten. Basisspelers zoals Henk Veerman en Carel Eiting verruilde FC Volendam voor andere clubs.


Op het moment staat FC Volendam onderaan met 15 punten uit 27 wedstrijden. Met 68 tegendoelpunten hebben ze ook direct het slechtste doelsaldo van de Eredivisie. Er is nog een kans op handhaving, maar dan moet er eerst weer gewonnen worden. FC Volendam wist haar laatste competitiewedstrijd te winnen op 16 december 2023 (1-2 sc Heerenveen-FC Volendam) 


Vermoelijke opstelling FC Volendam

Backhaus, Buur, Benamar, Flint, Cox, Mirani, Booth, Le Roux, Maulun, Johnson, Vivaldo

 

Lees ook