Gemakkelijke overwinning voor Feyenoord tegen Heracles Almelo

Feyenoord heeft zondag gewonnen van Heracles Almelo. In Almelo werd het 1-4 voor de Rotterdammers. De doelpunten voor Feyenoord kwamen op naam van Orkun Kökçü, Reiss Nelson, Guus Til en Patrik Wålemark. Binnen de minuut wist Heracles Almelo al de schrik in de harten van de Feyenoord-supporter te brengen door met een hakbal van Sinan Bakiş de 1-0 binnen te schieten. Feyenoord begon na zo'n tien minuten steeds beter te voetballen en met een uitstekende combinatie tussen Orkun Kökçü en Reiss Nelson, kwamen de Rotterdammers via de Turks international op 1-1. Voor rust bleef Feyenoord aanstalten maken op de voorsprong en in de 39e minuut wist Nelson een terugvallende bal in de bovenhoek te schieten. Op datzelfde moment raakte Guus Til geblesseerd, maar hij deed nog mee tot en met de laatste seconde van de eerste helft. Dat was maar goed ook voor Feyenoord, want na een goede voorzet van Tyrell Malacia kon Til met zijn laatste krachten de bal binnen schieten. Er was geen ruimte om te juichen, want hij stortte meteen naar het kunstgras. Na rust maakte Feyenoord het zichzelf door zijn eigen slordigheid lastig. Een goed keepende Ofir Marciano hield Heracles Almelo van de aansluitingstreffer af. Naar mate de tweede helft vorderde begon Feyenoord het heft weer in handen te nemen. Een gouden wissel van Arne Slot zorgde ervoor dat Patrik Wålemark bij zijn eerste balcontact Heraclied Bakiş overtrof. Een nog mooiere hakbal zorgde voor de 1-4. Dat bleek ook de eindstand te zijn.