Buitenspeler op weg naar uitgang in Rotterdam: 'Dat zie ik niet gebeuren'

Buitenspeler op weg naar uitgang in Rotterdam: 'Dat zie ik niet gebeuren'

Feyenoord wist in aanloop naar de kwartfinale van de Conference League te winnen van Willem II in de eigen Kuip. Het dominante Feyenoord maakte met slechts twee doelpunten het verschil. In de FC Rijnmond podcast van de regio-omroep Rijnmond wordt de wedstrijd besproken. Sinclair Bischop begint: “Een wedstrijd die we al zovaak hebben gezien, ze waren heer en meester maar komen tot te weinig grote kansen en goals.”


Ondanks zijn drukke reisschema was Luis Sinisterra onmisbaar voor Feyenoord. De heren van de podcast beamen dat Slot simpelweg niet zonder de buitenspeler kan. “Hij breekt ook nu de wedstrijd weer open. Maar Feyenoord heeft te weinig spelers met de klasse in huis om zulke wedstrijden open te breken. Ook niet met standaardsituaties.” Toch denkt Frank Stout wel dat de Rotterdammers zelf de mogelijkheid hadden om het zichzelf veel minder moeilijk te maken: “Als Dessers hem gewoon maakt na acht seconden speel je een andere wedstrijd”, aldus de presentator.

De ontwikkeling van Reiss Nelson komt ook aan bod. De Engelsman heeft Alireza Jahanbakhsh definitief uit de basis verdreven en speelt steeds beter. Toch zijn de heren nog niet overtuigd: “Rendement is nul komma nul” aldus Sinclair Bischop. Ruud van Os denkt ook niet dat Feyenoord de buitenspeler kan behouden voor volgend seizoen: “Hij gaat Arsenal 1 natuurlijk niet halen, dus dan komt ie in de onderste regionen van het Engelse voetbal terecht. Of Feyenoord moet hem kopen, maar dat zie ik niet gebeuren.” Daarom denken de heren dat Arne Slot in de thuiswedstrijd tegen Slavia beter kan kiezen om Jens Toornstra op te stellen ten koste van de Engelsman.

Stout haalt aan dat het niveau van één middenvelder hem wel erg tegenvalt en vraagt zich hardop af waarom Til altijd de eerste speler is die op het wedstrijdformulier staat. Bischop gaat daar op in “De Guus Til van na de winterstop is een hele andere dan voor de winterstop. Maar dat hebben we ook met Linssen gezien toch en die lijkt nu ook weer te komen. Dus dat zal wel weer bijtrekken toch.” Ruud van Os stelt dat Til altijd moet spelen, gezien de veertien doelpunten die hij maakte. Het spel van Marcus Pedersen was de heren niet meegevallen: “Als je constant de verkeerde keuzes maakt op de achterlijn wordt het moeilijk om tot kansen te komen. Hij kreeg zelf ook nog één kans en die ging hoog over, maar dan kan je nog zeggen: het is een verdediger.”

De keeperskwestie blijft de heren bezig houden. Marciano maakte ook tegen Willem II geen sterke indruk en gevreesd wordt dat de Israëliër de Rotterdammers wel eens parten kan gaan spelen. De Rotterdammers zitten vanwege de blessuregevoeligheid van Justin Bijlow daarom in een lastig parket. De heren vinden namelijk dat Feyenoord een betere tweede doelman nodig heeft, maar realiseren zich dat het lastig is een betere doelman dan Marciano aan te trekken om op de bank te laten plaatsnemen.

Deze week werd er ook bekend gemaakt dat Sipke Hulshoff niet kiest voor een Eredivisieclub maar volgend seizoen assistent wordt van Arne Slot. Bischop zegt daar over: “En hij is tactisch enorm sterk, het schijnt dat hij bij FC Volendam bij Wim Jonk enorm belangrijk was als assistent.” Volgens Bischop zou Feyenoord Hulshoff op termijn moeten opleiden om eerste trainer te worden bij Feyenoord. De speelwijze van de Fries sluit aan op die van Slot.

Discussieer mee! 44 reacties

Gast9646153489

Je plaatst een bericht als Gast9646153489