Gouka: 'Ik weet niet of Feyenoord daartoe in staat is'

Gouka: 'Ik weet niet of Feyenoord daartoe in staat is'

Feyenoord neemt het vanavond op tegen FK Partizan Belgrado. In de dagelijkse podcast van het Algemeen Dagblad laat Mikos Gouka zijn licht schijnen over de mogelijkheden voor de Rotterdammers in Belgrado. Waar moet Feyenoord op letten tegen de ploeg met een fanatieke aanhang.


Het is de vraag als je de competitie in Servië. Feyenoord zou zich moeten kunnen meten met de topclubs uit Servië. Ze missen hun topscoorder en Feyenoord mist Guus Til, al is hij nog niet in zijn top vorm. Individueel zijn er een aantal spelers bij Feyenoord niet in vorm, de vraag is of Partizan de kwaliteit heeft om dat direct af te straffen", zegt Gouka in AD Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad. Het publiek kan in beide wedstrijden bepalend worden. "De ploegen hebben meer als de supporters er achter zijn. In Rotterdam gaan ze vooraf waarschijnlijk een heksenketel er van maken. Met vuurwerk en mogelijke boetes wat de club niet wil. Er zijn spelers die, zonder dat de club dat wil, wel eens zeggen dat het een voordeel geeft."

In Belgrado kan het ook spoken. "Ze fouilleren op muntjes, omdat die nog wel eens op hoofden van trainers belanden. Het publiek kan een belangrijk onderdeel worden, de vraag is welke ploeg dan het best de rust kan bewaren", aldus Gouka. "Ik weet niet of Feyenoord daartoe in staat is, Feyenoord is het niet gewend. Slot vond van wel, omdat er tegen Union en Slavia ook fanatiek publiek was. Alleen hier schijnt het wel van een andere orde te zijn."

Er gaan veel supporters van Feyenoord naar Belgrado. "Er zijn 1250 en 1300 kaarten verkocht maar ze weten niet of iedereen een reis kunnen hebben boeken. Maar er gaan er ook genoeg zonder kaart die kant op, tegen de 1500 supporters verwachten ze er",

Lees meer over:

Discussieer mee! 12 reacties

Gast6575206147

Je plaatst een bericht als Gast6575206147