'Aan Linssen en Dessers heb je niet voldoende in huis'

Feyenoord speelde zaterdagavond in eigen huis met 1-1 gelijk tegen FC Groningen. In de rubriek 'Terugblikken met' blikken wij terug op die wedstrijd. We blikken met Oscar en Edo, redacteuren van FR-Fans.nl, terug op het puntenverlies van Feyenoord. Feyenoord verzuimde gisteren om plek drie stevig in handen te houden. Een volgens Oscar 'ongelukkig eerste halfuur voetbal' zorgde voor een 0-1 ruststand. 'FC Groningen was gevaarlijk met enkele snelle uitbraken en een van die paar kansen leverde hen uiteindelijk een doelpunt op', zegt Oscar. Hij vervolgt: 'Feyenoord bleef de hele wedstrijd last houden van dit type spel en de verdediging die niet snel te passeren was.' Volgens Edo was Feyenoord over het algemeen de sterkere partij. 'De eerste twintig minuten verraste FC Groningen door hoog druk te zetten en Feyenoord had er veel moeite mee. Na hun eerste echte kans stond het gelijk 0-1 en gingen ze terecht inzakken en vervelend doen. Vanaf dat moment ging Feyenoord pas kansen creëren en had het bij rust zeker al 1-1 moeten staan. Vooral de kans van Til moest zitten.' Na de eerste helft had Feyenoord dus veel te repareren. 'In de tweede helft hadden de Rotterdammers meer het initiatief dan in de eerste drie kwartier, maar deed het zichzelf te kort om niet scherp genoeg te zijn voor het doel', zegt Oscar. Edo zag dat eveneens, maar gaat wel nog een stapje verder. 'In de tweede helft kwam FC Groningen voorin er totaal niet meer aan te pas. Het was niet hun primaire doel, maar het middenveld en de verdediging slaagden erin om direct na balverlies weer een nieuwe aanval te starten. Gezien alle kansen had je gewoon met 3-1 moeten winnen. Hetzelfde verhaal als in de uitwedstrijd.' De discussie Cyriel Dessers of Bryan Linssen heeft ook weer een nieuwe dimensie gekregen nu Linssen uit vorm is en Dessers de 1-1 binnen tikte. 'De buitenspelers van Feyenoord zijn gevaarlijk, maar aan afmaken ontbreekt het nog. Dus een goede spits. Aan Linssen en Dessers heb je niet voldoende in huis. Dat werd gisteren weer duidelijk', aldus Oscar. Edo denkt dat men in de huidige situatie niet veel meer mag verwachten: 'Gezien onze financiële situatie en prijskaartjes van spitsen denk ik niet dat we veel beter dan Dessers kunnen krijgen. Hij is in mijn ogen wel onze beste optie op het moment.'