Til: 'Ik denk dat we de tweede helft er alles aan hebben gedaan, maar dat het niet gelukt is'

Guus Til verloor zondag met Feyenoord van AZ. In Alkmaar werd het uiteindelijk 2-1, door twee penalty's van AZ. Door de overwinning van AZ wordt het gat tussen Feyenoord en de ploeg uit Alkmaar drie punten. Feyenoord begon goed aan de wedstrijd. 'Ik denk dat we de eerste twintig minuten best wel de overhand hadden, alleen in balbezit', zegt Til na afloop tegen ESPN. 'Daarna krijgen we twee penalty's tegen. Ik denk dat we de tweede helft er alles aan hebben gedaan, maar dat het niet gelukt is.' In de rust werd de eerste helft geanalyseerd. 'Eigenlijk was de conclusie dat we aangeslagen waren. Wat logisch als je twee penalty's tegen te krijgt. Maar dat het in de tweede helft dat dat niet meer zo moet zijn en dat we gewoon moeten doorgaan zoals we de eerste twintig minuten deden. In voetbal is goals maken het moeilijkste wat er is.'