'Feyenoord is echt klaar om de strijd aan te gaan met Ajax'

'Feyenoord is echt klaar om de strijd aan te gaan met Ajax'

Feyenoord wist niet te winnen van FC Groningen, op een dag dat Ajax verloor van AZ. De koppositie werd daarom verrassend genoeg over gedaan aan PSV, dat door het oog van de naald kroop bij NEC na een achterstand. Dat Feyenoord, Ajax en PSV zo dicht bij elkaar zouden staan halverwege de competitie kon niemand voorspellen en dat met de Klassieker in het vooruitzicht.


In de Voetbalpodcast van de NOS wordt de huidige stand van het Nederlandse voetbal besproken. Daarin valt op dat steeds meer teams niet meer lijken te willen voetballen tegen hoger geklasseerde elftallen. Het anti-voetbal van FC Groningen wekte veel ergernis bij Jeroen Grueter. "Ook bij de spelers van Feyenoord zag je de frustratie, ik hoorde dat Kökçü had gevraagd aan El Hankouri of ze ook nog gingen voetballen", verzucht de commentator.

Door de uitslagen van het weekend staan Feyenoord en Ajax op 36 punten. Met de aankomende confrontatie in de competitie staat dus de tweede plaats op het spel. "Feyenoord is echt klaar om de strijd aan te gaan met Ajax", zo weet Grueter. De commentator verwacht een interessante wedstrijd en haalt aan dat Slot als trainer in de Eredivisie nog geen topper verloor. Jeroen Elshoff denkt dat de lege Kuip er mede voor zorgt dat Ajax de favoriet zal zijn: "Hij kan een elftal goed neerzetten, maar het scheelt een slok op een borrel dat het in een lege Kuip is. Het is uitermate verschrikkelijk dat we in een lege Kuip spelen zeker nu de ploegen zo hoog staan als ze nu staan."

Lees meer over:

Discussieer mee! 22 reacties

Gast2866795892

Je plaatst een bericht als Gast2866795892