Feyenoord onder de loep: 'Ik denk dat dát is wat Slot wat nog niet lukt'

Feyenoord onder de loep: 'Ik denk dat dát is wat Slot wat nog niet lukt'

Feyenoord weet dat het minimaal moet winnen om te overwinteren in de Europa League. Thuis tegen Lazio Roma moet het elftal van Arne Slot overtuigen na het een weekend rust kreeg in de Eredivisie. In de NOS Voetbalpodcast van de publieke omroep wordt het elftal van Arne Slot besproken.


Jeroen Stekelenburg, commentator bij de NOS begint zijn analyse: "Ik vind het heel erg wisselvallig. Ik ben nu bij een aantal wedstrijden geweest en het verschilt niet alleen per wedstrijd, maar ook binnen wedstrijden enorm." Zo komt de aloude uitspraak dat wedstrijden twee gezichten veelvuldig terug. Feyenoord zakte in de eerste helft tegen Fortuna Sittard en de tweede helft tegen Sturm Graz totaal door de ondergrens: "Ik denk dat dát is wat Slot wat nog niet lukt. Om er grip op te krijgen, dat ze van dingen uit kunnen gaan. Dat er een soort basisniveau is, dat ontbreekt daar enorm."

Zijn collega Jeroen Elshoff had die wisselvalligheid al voorspeld en weet wel waardoor dat komt: "Je had gedacht dat hij het eerder op de rit zou hebben omdat we ook zo overtuigd zijn van zijn kwaliteiten als trainer. Daar waren we en in Rotterdam zo van overtuigd dat ze hadden verwacht dat ze wel weer konden meedoen. Waarvan ik al eerder heb gezegd dat dat onrealistisch is." De commentator van de NOS ziet dat Slot slachtoffer is van zijn eigen succes: "Het verwachtingspatroon is door het dak geschoten na het halen van de Europese finale. En je merkt dat er nu ook wel kritiek komt op Arne Slot. Maar ik denk dat Feyenoord nog steeds in z'n handen mag knijpen met een trainer als Arne Slot."

Jeroen Stekelenburg ziet een bijzondere situatie in de Europa League poule van Feyenoord. In die poule verrassen Sturm Graz en stelt Lazio Roma teleur. Het maakt dat Feyenoord nog alle kans heeft om Europees te overwinteren. "Als je niet tweede wordt maar derde in die groep, daar heb je meer aan dan de tussenronde Europa League." Volgens Stekelenburg is de tussenronde Europa League (bij een tweede plaats in de poule) naar alle waarschijnlijkheid het eindstation, gezien de mogelijke tegenstanders. Jeroen Elshoff acht de Rotterdammers zeker niet kansloos voor de groepswinst: "Ze kunnen de poule wel winnen. En dat is dan zo'n avond dat de Kuip op z'n best is. Het kan zomaar dat het dan 2 of 3-0 wordt."

FR-Fans.nl mini poll

Gaat Feyenoord door in de Europa League?

0 stemmen

Discussieer mee! 41 reacties

Gast613642579

Je plaatst een bericht als Gast613642579