'Eén van de eerste spelers die op het lijstje zal worden gezet'

'Eén van de eerste spelers die op het lijstje zal worden gezet'

2 reacties 2
Bron: Nos.nl
Foto: Pro Shots

Speelronde 10 zit er op. De voor Feyenoord teleurstellend verlopen wedstrijd tegen FC Twente wordt geanalyseerd in de NOS Voetbalpodcast van de NPO door presentator Jeroen Stekelenburg. Hij blikt met Jeroen Grueter, Jan Roelfs en Philip Kooke terug op de wedstrijd.

Philip Kooke vindt het geen verrassing meer hoe FC Twente zich presenteert en denkt dat de trainer van de Tukkers behoorlijk onderschat wordt: "Joseph Oosting is een geweldige trainer dat hij tegen Lazio de kwetsbaarheden van Feyenoord weet te vinden. Hij kon Zerrouki uitschakelen en met de lange bal steeds achter de verdediging van Feyenoord, waardoor ze achter de bal aan moesten en onzekerder werden." Volgens Jeroen Grueter heeft het ook te maken met het midweekse programma van de Rotterdammers: "Ik denk dat het toch moeilijk is om jezelf elke keer voor 110% op te laden. Dat kan de kwetsbaarheid zijn voor Feyenoord dit seizoen. Want Europees is het fantastisch."

Presentator Stekelenburg ziet ook dat Feyenoord nu niet langer de jager is maar de prooi als regerend landskampioen. De status is veranderd. Grueter beaamt dat: "Voor iedereen is dat de wedstrijd van het jaar aan het worden."

De heren vonden het centrale duo de grote uitblinkers bij FC Twente en denken dat één van die twee spelers klaar is voor de volgende stap: "Hilgers stond al heel lang op de radar van Feyenoord. En zal daar na gisteren nog meer terecht zijn gekomen." Stekelenburg vraagt aan Grueter: "Zal die niet al een waarde vertegenwoordigen die de Nederlandse top niet wil betalen?" Waarop de verslaggever antwoordt: "Dat weet ik niet, maar feit is wel dat Feyenoord zich daar moet gaan versterken ook met de blessuregevoeligheid van Trauner. Eén van de eerste spelers die op het lijstje zal worden gezet, is Mees Hilgers."

 

Lees ook