Nipte overwinning voor Feyenoord in thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo

Feyenoord vindt zichzelf na het inhaalduel met Heracles Almelo na veertien competitiewedstrijden terug op de tweede plaats in de Eredivisie. De Almeloërs werden woensdagavond in een lege Kuip met 2-1 verslagen door twee goals van Luis Sinisterra, die er ook nog eentje (ten onrechte) afgekeurd zag worden. Scheidsrechter Bas Nijhuis en zijn grensrechter keurden de goal van Sinisterra in de dertiende minuut goed, maar de VAR vroeg de arbiter naar de kant te komen. Met lichte tegenzin keurde Nijhuis de goal toen af, waarmee hij onbedoeld een moeilijke avond voor Feyenoord inluidde. Heracles Almelo kwam namelijk amper een minuut later op voorsprong. Defensieve muur Spits Sinan Bakis profiteerde van een foute terugspeelbal en daarmee maakte hij het voor Heracles Almelo mogelijk om – zoals Feyenoord-trainer Arne Slot vooraf al voorspelde – de defensieve stellingen in te nemen. Feyenoord probeerde de muur met goed combinatievoetbal te slechten en slaagde daar meermaals in. In de achtste minuut van de blessuretijd (vanwege een zware blessure voor Ismail Azzaoui) leverde dat een doelpunt op. Orkun Kökcü kwam goed door en stelde Sinisterra vanaf de achterlijn in staat de 1-1 te maken. Na rust kwam de assist in de zeventigste minuut, na een snel genomen inworp, van Guus Til. De Colombiaan schoof de bal beheerst langs de sterk keepende Janis Blaswich. Fortuna-thuis Pas in de slotfase zocht Heracles Almelo de aanval, met een spannende slotfase tot gevolg. Gescoord werd er niet meer, waardoor Feyenoord drie heel belangrijke punten bij kan schrijven. Na veertien speelronden staat de ploeg op de tweede plaats met 32 punten en een punt achterstand op koploper Ajax. Komende zondag komt Fortuna Sittard op bezoek in De Kuip (aftrap: 16:45 uur).