Feyenoord komt in Enschede niet verder dan een gelijkspel

Feyenoord heeft tegen FC Twente niet gekregen waar het gezien het spelbeeld recht op had. In Enschede was het team van Arne Slot zondagmiddag de bovenliggende partij en werd amper iets weggegeven, maar dit keer kwam de ploeg niet tot scoren: 0-0. Ofir Marciano maakte zijn Eredivisie-debuut, maar kreeg in zijn eerste competitieduel weinig te doen. De Israëlische doelman van Feyenoord moest zich voor rust enkel een keer strekken om een laag schot van Ramiz Zerrouki te keren. Zijn collega Lars Unnerstall had veel meer te doen. Voor rust waren de kansen op een hand te tellen, maar na de pauze drong Feyenoord aan en moest de Duitse Twente-goalie in actie komen bij schoten van onder anderen Fredrik Aursnes, Bryan Linssen en diens vervanger Cyriel Dessers. De invaller stuitte keer op keer op Unnerstall en flikte het bijna wéér om in de blessuretijd een wedstrijd te beslissen, maar knalde de bal in de derde minuut na het verstrijken van de reguliere speeltijd tegen het been van de doelman. Door het gelijkspel komt Feyenoord op 29 punten uit dertien Eredivisie-wedstrijden. Komende woensdag werkt het team het inhaalduel af met Heracles Almelo. De achterstand op koploper Ajax bedraagt nu vier punten.