Jahanbakhsh trefzeker voor Iran, Pedersen geeft assist bij Noorwegen

Buiten Justin Bijlow, Guus Til en Orkun Kökçü die vanavond namens Nederland en Turkije tegen elkaar speelden, kwamen er vanavond elders nog enkele Feyenoorders in actie. Zo speelden Alireza Jahanbakhsh, Ofir Marciano, Fredrik Aursnes en Marcus Holmgren Pedersen voor hun land. Zoals bekend won Oranje vanavond probleemloos van de Turken. Met Bijlow in de basis en Til die zijn eerste Oranjegoal maakte won Nederland met 6-1. Dat betekende automatisch voor Kökcü een slechte avond. De basisspeler pakte geel en werd in de rust gewisseld. Jahanbakhsh kende op zijn beurt een prima wedstrijd. Namens Iran opende hij in de derde minuut al de score tegen het Irak van Dick Advocaat. Uiteindelijk wonnen de Iraniërs met 3-0, waarbij de Feyenoorder 87 minuten meedeed. Ofir Marciano kende een mindere avond. Hij keepte 90 minuten voor Israël, dat in en tegen Denemarken met 5-0 verloor. Poulsen, Kjaer, Skov Olsen, Delaney en Cornelius scoorden tegen de Feyenoorddoelman. Marcus Pedersen heeft op zijn beurt een basisplaats afgedwongen bij Noorwegen. Tegen Gibraltar kenden de Noren geen problemen en werd er gewonnen met 5-1. Pedersen speelde 90 minuten mee en had een mooi aandeel in de hattrick van Haaland. In de blessuretijd verzorgde hij de assist voor de derde goal van de spits. Bij Noorwegen viel bovendien ook nog Fredrik Aursnes is. Hij speelde in totaal tien minuten mee.