Oranje vernedert Turkije en ziet Til scoren

Het Nederlands Elftal heeft vanavond een even belangrijke als makkelijke overwinning geboekt op Turkije. Na 90 minuten stond het 6-1 en was Memphis met een hattrick de grote man aan de kant van Oranje. Bovendien scoorde ook Feyenoorder Guus Til zijn eerste in dienst van het Nederlands Elftal. De wedstrijd begon wervelend. Het tandem tussen Memphis en Klaassen liet ziet direct gelden, doordat laatstgenoemde al in de eerste minuut via de binnenkant van de paal raakschoot. Oranje kende een uitstekende eerste helft, wat resulteerde in een schitterende 2-0 van Memphis, na een assist van Klaassen. Kort hierna schoot Memphis ook zijn tweede van de avond binnen, nadat Oranje een strafschop kreeg toegekend. Met een Panenka verschalkte hij Cahir. Tot overmaat van ramp voor de Turken kreeg Söyüncü op slag van rust zijn tweede gele kaart. Na tien minuten in de tweede helft kopte Memphis ook direct zijn hattrick en de 4-0 tegen de touwen. Het hoogtepunt kwam echter in de 80e minuut. Feyenoorder Guus Til kwam na een uur spelen in de ploeg en scoorde twintig minuten later zijn eerste doelpunt voor Oranje. In de absolute slotfase vielen er nog twee goals. Malen en Ünder zorgden voor de 6-1 eindstand. Met de overwinning neemt Nederland de koppositie over in de WK-kwalificatiepoule.