Grueter verbaast zich: 'De Kuip was lauw'

Grueter verbaast zich: 'De Kuip was lauw'

6 reacties 6
Bron: NPO
Foto: Pro Shots

Op een frustrerende zondagmiddag verspeelde Feyenoord andermaal punten in de Eredivisie. De Rotterdammers kregen slechts twee doelpogingen tegen en speelden toch 2-2. De rol van Justin Bijlow wordt in de NOS Voetbalpodcast van de NPO onder de loep gelegd.

De keeper gaf zelf toe een blunder gemaakt te hebben bij de 2-2, dat gaat volgens Jeroen Grueter te ver: “Hij komt er niet geweldig uit. Het was gister dan misschien geen blunder, maar hij komt er niet goed uit. Bijlow had het daar beter kunnen doen. Als je maar twee doelpogingen tegen hebt en krijgt er twee tegen dan straalt dat op de rest af. Feyenoord slaagt er niet om dat te repareren.” Op de vraag of Bijlow z’n prestatie het EK of zijn basisplaats bij Feyenoord kunnen kosten zegt Grueter: “Ik denk niet dat Wellenreuther een betere keeper is dan Bijlow maar dat Slot zich daar zorgen over zal maken, kan ik me wel voorstellen.” En over zijn plek in Oranje: “Zeker als je dan naar Marco Bizot kijkt, wat hij cijfermatig in Frankrijk laat zien en ook naar de blessuregevoeligheid van Bijlow kijkt, waar hij zelf niet aan herinnert wil worden. Alles bij elkaar opgeteld zou je kunnen zeggen klein hoofdpijndossiertje.”

Arman Avsaroglu denkt niet dat Feyenoord slecht presteert maar dat PSV vooral uitzonderlijk bezig is: “Kijk nou naar Feyenoord, die hebben één punt meer dan vorig seizoen na 17 ronden en ze staan twaalf punten achter op PSV. Dat zegt toch alles over wat voor een uniek seizoen ze daar hebben. Feyenoord heeft blijkbaar altijd moeite als ze moeten starten, of het nou bij de seizoenstart of na de winterstop is. ”Als je zoveel kansen mist, zo vaak en zo veel dan is het gewoon kwaliteit. Dan moet je ook zeggen, het is niet goed genoeg. De spelers zijn niet goed genoeg van Feyenoord. De buitenspelers.”

Jeroen Grueter meent dat Feyenoord op zoek moet naar een volwaardige rechtsback: “Nieuwkoop is niet het niveau wat Feyenoord moet nastreven. Trauner heeft blessuregevoeligheid dan heb je niks op rechts.” De vraag is of Feyenoord Marcus Pedersen te makkelijk heeft laten gaan. “Laten we wel wezen dat Feyenoord een uitstekende eerste helft speelde waarin het moet uitlopen naar 3/4-0. En je hebt nog bijna 40 minuten om de wedstrijd nog om te draaien. Er was weinig fut, de Kuip gaat er normaal nog achter staan, dat was nu ook niet. De Kuip was lauw, het was gezapig.”

Volgens Jeroen Grueter is het social media gedrag van de spelers van Feynoord een bron van zorg. Igor Paixão kwam eerder op een opmerkelijke manier online. Maar ook Santiago Gimenez en zijn vriendin moeten het ontgelden. "Het lijkt wel of Feyenoord niet meer op plek één staat."

Lees ook