'Dat Arne Slot daar pissig over is dat begrijp ik wel'

'Dat Arne Slot daar pissig over is dat begrijp ik wel'

7 reacties 7
Bron: Ziggo Sport
Foto: Pro Shots

Feyenoord speelde gelijk tegen NEC en lijkt de titelaspiraties definitief in de ijskast te kunnen zetten. Bij Rondo op Ziggo Sport wordt de Eredivisie besproken en Ruud Gullit, Marco van Basten, Youri Mulder en John van 't Schip zaten bij Wytse van der Goot aan tafel.

Ruud Gullit vindt nog steeds dat er in Rotterdam geen gelatenheid is te zien en wordt gestreden tot het einde: "Bij Feyenoord is het dat je wel die wilskracht ziet om tot het gaatje te gaan. Dan wordt het tweede jaar moeilijker om kampioen te blijven. Tegenstanders gaan zich ook op je instellen." Gullit zag ook dat Bijlow de mist in ging en dat Feyenoord wederom uit een standaardsituatie een tegendoelpunt incasseerde: "Dat Arne Slot daar pissig over is dat begrijp ik wel. Nu moet je een manier gaan vinden om dit op te lossen."

Youri Mulder ziet een duidelijk verschil met vorig jaar toen er ook iets meer geluk was bij de ploeg van Arne Slot: "Dat heb je dit jaar, in de kleine dingen zit het dat het net even tegen zit en vorig jaar wonnen ze dan in de laatste minuut wel." Volgens Gullit is er nog geen reden tot wanhoop: "Je ziet nog steeds wel dat ze goed kunnen voetballen, dat het er in zit." Van Basten haakt daar op in: "Ik vind dat zij het beste voetbal spelen, van achteruit, dat vind ik nog steeds. Alleen ze hebben voorin minder dan PSV, die zijn veel effectiever."

Bij de aanstaande tegenstander AS Roma in de Europa League staat de positie van José Mourinho op wankelen. De coach maakt zich vanwege zijn prestaties en gedrag steeds meer onmogelijk. Youri Mulder wordt gevraaagd of Feyenoord beter tegen AS Roma met of zonder Mourinho kan spelen: "Liever zonder, want hij gaat toch weer die Europese wedstrijden aangrijpen om zich helemaal in vast te bijten." Ruud Gullit spreekt vol bewondering over de trainer: "Het is ongelofelijk wat hij gepresteerd heeft en het is wel weer een beker. Hij wint dan vaak toch weer een prijs, ook toen bij Manchester United had hij het moeilijk maar toch wint hij dan weer een beker."

Lees ook