'Ik zou hier niet te zwaar aan tillen'

'Ik zou hier niet te zwaar aan tillen'

Feyenoord heeft de op papier altijd lastige uitwedstrijd tegen FC Utrecht met 3-1 verloren. De Rotterdammers kwamen nog met 0-1 op voorsprong, maar binnen zes speelminuten scoorde de tegenstander drie keer. Bij Radio Rijnmond wordt de wedstrijd geanalyseerd door Sieme Zijm.


FC Utrecht was volgens Zijm de betere ploeg. Vooral in de scherpte en het fysieke aspect. Hij zag dat FC Utrecht slim de spelers van Feyenoord uitdaagden wat de scheidsrechter op cruciale momenten de kant van de thuisploeg koos. 'Maar dat is geen excuus natuurlijk, met de kwaliteiten die Feyenoord heeft moeten ze gewoon veel scherper uit de rust komen', zegt Zijm. Feyenoord had volgens hem gewoon direct het tempo eruit moeten halen en afwachten hoe de mannen uit Utrecht gingen staan.

De commentator van ESPN viel terecht op hoe groot het verschil tussen de bank van Feyenoord en FC Utrecht was. De thuisploeg had veel gearriveerde Eredivisie-spelers zitten, terwijl de uitploeg aan kwam zetten met zes tieners. Alhoewel dat volgens Zijm nu geen goede zaak is, moet je het ook van de positieve kant bekijken. 'Het kapitaal gaat nu op het veld groeien', is de trainer van PSV O17 van mening.

Zijm heeft in het verleden ook gevoetbald met Arne Slot. 'Eén ding dat Arne heel goed doet is dat hij nooit in paniek raakt. Hij is gewoon heel nuchter wat dat betreft, heel realistisch ook.' Ook vindt Zijm dat er nog genoeg tijd is om de draad weer op te pakken. 'Ik zou hier niet te zwaar aan tillen, gewoon heel veel lering uit trekken en snel doorgaan.'

Discussieer mee! 40 reacties

Gast925221552

Je plaatst een bericht als Gast925221552