Van Eersel: 'Ook vlak na rust lukte dat eigenlijk geen moment'

Bron: Rijnmond.nl
Feyenoord heeft zondagmiddag met 3-1 verloren van FC Utrecht in de Galgenwaard. Het is de tweede keer op rij dat Feyenoord met die cijfers verliest na de wedstrijd tegen IF Elfsborg in Zweden. De doelpuntenmaker tegen FC Utrecht was Luis Sinisterra. Dennis van Eersel analyseert namens Rijnmond de wedstrijd. Van Eersel zag dat het enige gevaar van FC Utrecht uit standaardsituaties kwam. Hij vond ze ook beter, maar zag toch dat het anders had kunnen lopen. Bijvoorbeeld nadat Feyenoord plotseling op 0-1 voorsprong kwam. Bij rust stond het 1-1. Na rust probeerde Slot met de wissel van Fredrik Aursnes voor Alireza Jahanbakhsh de strijd op het middenveld te winnen. Dat werd geen succes. 'Ook vlak na rust lukte dat eigenlijk geen moment', zegt Van Eersel. Feyenoord kwam na de twee snelle tegengoals na rust op een 3-1 voorsprong en het lukte niet om de achterstand boven te komen. 'Die veerkracht had het niet.' Bryan Linssen en Guus Til kregen nog kansen op de aansluitingstreffer, maar faalden. 'Toen (na de kans van Linssen red.) zag je dat de echte hoop dat het nog goed zou komen bij Feyenoord wegvloeide.' Er is volgens Van Eersel nog werk aan de winkel. Ook de smalle selectie moet worden verbreed.