Verdiende maar moeizame overwinning Feyenoord tegen Go Ahead Eagles

Feyenoord heeft de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen in de Eredivisie gewonnen. Voor eigen publiek bleef het zondag lang 0-0, totdat Bryan Linssen het elftal in het laatste half bevrijdde met twee doelpunten (2-0). Domper was het vroege uitvallen van Marcos Senesi, die al na een paar minuten spelen geblesseerd afhaakte. Na Feyenoords zegereeks van de laatste weken waren de verwachtingen hooggespannen in De Kuip, waar seizoenkaarthouders massaal afgekomen waren op de tweede competitiewedstrijd. Zij zagen dat het team van Arne Slot weliswaar dezelfde energie in de wedstrijd legde als tegen FC Luzern en IF Elfsborg, maar dat het een stuk meer moeite kostte om het verschil te maken. Wellicht was het de vermoeidheid die meespeelde na het drukke programma tot dusver, plus het feit dat Feyenoord in tegenstelling tot eerdere wedstrijden veel kansen nodig had om te scoren. Met name in de slotfase van de eerste helft en het eerste kwartier na rust hing de openingstreffer in de lucht, maar voormalig Feyenoorder Warner Hahn bleek een grote sta-in-de-weg. De opluchting was dan ook groot toen Bryan Linssen na een uur spelen op de goede plek stond, toen Hahn een hard schot van Luis Sinisterra niet onder controle kreeg. Lange tijd leek dat het enige doelpunt van de wedstrijd te blijven, tot Linssen kort voor tijd opnieuw toesloeg. En hoe; want de multifunctionele aanvaller kogelde de bal na een lekkere dribbel met links kiezelhard in de kruising. Daarmee waren de drie punten definitief binnen voor Feyenoord, dat met zes punten uit twee duels een prima start kent. Volgende week in de derde speelronde van de competitie gaat het team van Slot op bezoek bij FC Utrecht.