Feyenoorder op de radar bij Van Gaal? 'Dat lijkt me een reële kans'

Feyenoorder op de radar bij Van Gaal? 'Dat lijkt me een reële kans'

Feyenoord speelde tegen Luzern een goede wedstrijd. Er werd met 0-3 gewonnen in een Europese uitwedstrijd, een weelde die Feyenoord niet vaak gegund is. In de Kick-off Podcast van de Telegraaf wordt de actualiteit bij Feyenoord besproken. Met name de prestaties van Guus Til springen er uit. De middenvelder scoorde inmiddels al vijf keer voor Feyenoord.


Mike Verweij verbaast zich over het aandeel van Til. De middenvelder speelde twee seizoenen maar weinig wedstrijden en leek ook in de oefenwedstrijden van Feyenoord geen verpletterende indruk te maken: "Toen kwam hij eigenlijk in het spel niet voor, hij werd eigenlijk een beetje over geslagen. Maar wat hij nu liet zien, echt een geweldig gevoel voor positie." Met vijf doelpunten in twee wedstrijden lijkt Til weinig opstart problemen te kennen. De Amsterdammer lijkt door te gaan waar hij bij AZ om bekend stond.

Jeroen Kapteijns ziet dat ook en betreurt dat Til niet de beste keuzes in zijn carrière heeft gemaakt: "Het is zonde dat hij naar het buitenland is gegaan, heeft twee jaar compleet stil gestaan. Hij had er gewoon bij kunnen zijn bij de selectie van het EK." De heren denken dat Til zichzelf direct in de kijker speelt bij bondscoach Louis van Gaal. Met name fysiek imponeert hij volgens Kapteijns, maar Oranje lijkt wel wat snel: "Er zijn voor zijn positie veel opties. Maar dat hij uiteindelijk in de selectie of voorselectie zal verschijnen, dat lijkt me een reële kans." Verweij gaat daar nog niet helemaal in mee. Hij ziet dat Til toch wel erg weinig wedstrijden heeft gespeeld en vindt dat voor een plek bij Oranje er over langere tijd gepresteerd moet worden. Toch sluit Verweij een uitverkiezing niet uit, aangezien het Nederlands elftal in september al bij elkaar komt: "Hij is wel fit en scherp vroeg in de voorbereiding wat dat betreft zou hij er wel bij kunnen zitten."

Kapteijns prijst het werk dat Arnesen vooralsnog heeft gedaan met betrekking tot de kwaliteit van het basiselftal, toch ontbreken er nog wel twee posities in zijn ogen. Een verdedigende middenvelder en aanvaller lijken noodzakelijk voor aanvang van de competitie: "Voorin is het toch vrij povertjes. Daar zal Feyenoord echt iets moeten doen anders zullen ze toch geen hoge ogen gooien." Met Linssen, Bozenik en Bannis als opties voor in de spits denkt de journalist niet dat Feyenoord het seizoen in kan gaan. Wie wel op complimenten kon rekenen was Gernot Trauner, de Oostenrijker speelde tegen Luzern alsof hij al jaren niet anders deed: "Elke bal vooruit, maakte een goede indruk," aldus Verweij die zich hardop af vroeg waarom Trauner slechts vijf interlands speelde bij Oostenrijk. Wanneer er een voorspelling gedaan moet worden gaat Verweij uit van plek drie tot en met vijf. Kapteijns zet hoger in: "Ze kunnen echt wel derde worden."

Lees meer over:

Discussieer mee! 75 reacties

Gast3241266175

Je plaatst een bericht als Gast3241266175