Slot: 'Er zijn een aantal jonge jongens die een hele goede indruk hebben achtergelaten'

Bron: Feyenoord.nl
Arne Slot heeft zijn eerste wedstrijd als trainer van Feyenoord erop zitten. Tegen KAA Gent werd het 1-1 met in beide helften twee totaal verschillende opstellingen. Met FeyenoordTV kijkt hij terug op de wedstrijd. Terwijl velen spreken over een totaal nieuws systeem blijft Slot er vrij nuchter over en wijst hij naar een aantal wedstrijd in het afgelopen seizoen waar hij Feyenoord vaak genoeg druk heeft zien zetten op de tegenstander. Ook verwacht hij dat het systeem niet altijd gehanteerd zal kunnen worden en dat er soms ook teruggezakt zal moeten worden. 'Dat zal komend seizoen ook wel eens gebeuren', zegt Slot. Hij is tevreden over het invullen van de speelwijze door de spelers. 'Ik heb vandaag dat we uit die hoge druk momenten een aantal prima kansen hebben gecreëerd.' Hij zag dat er een enorme bereidheid was om het goed in te vullen. 'Met name in de eerste tien minuten zag je ook wel de kwetsbaarheid', vertelt Slot als je kijkt naar de minpunten van de invulling. Hij vervolgt: 'Als je dan net een stapje te laat bent, kan je ook geslacht worden'. Hij vindt het juist mooi dat dat in deze wedstrijd gebeurt zodat het geleerd kan worden. Dat er kansen voor KAA Gent kwamen is ook niet gek vindt hij. 'Er is geen speelstijl te bedenken op de wereld dat je geen kansen tegenkrijgt.' De tweede helft bestond het elftal van Feyenoord voornamelijk uit jonge spelers. 'Dat vond ik een hele goede uitvoering ook van de jongens'. 3 juli begint de voorbereiding van Feyenoord O21, als de spelers van die ploeg die nu meetrainen met het eerste goed mee kunnen komen, blijven ze aangesloten bij het eerste voor de trainingen en waarschijnlijk de wedstrijden spelen bij Onder 21. 'Het zou helemaal mooi zijn als één van die jongens natuurlijk door kan stromen om in De Kuip wedstrijden te spelen.' Hij is voorlopig onder de indruk van een aantal jeugdspelers. 'Er zijn een aantal jonge jongens die een hele goede indruk hebben achtergelaten afgelopen week en ik denk ook zeker vandaag' Hij wil nog niet gelijk aansluiten bij de polonaise en blijft kritisch. 'Maar we zijn nog maar een week bezig, een week goed trainen is nog niet zo bijzonder', zegt hij. De nieuwe aanwinst Holmgren Pedersen verwacht hij op 5 juli voor het eerst op het trainingsveld.