Borst: 'Advocaat heeft de voetballers te vaak gekleineerd'

Borst: 'Advocaat heeft de voetballers te vaak gekleineerd'

Hugo Borst laat in zijn column in het Algemeen Dagblad geen spaan heel van Dick Advocaat. De trainer van Feyenoord zou volgens de columnist graag zijn contract uitdienen, maar volgens Borst negeert Advocaat stelselmatig de signalen vanuit de spelersgroep.


Volgens Borst moet Advocaat niet kijken naar zijn spelersgroep over een mogelijk vertrek, maar naar zichzelf. "Er is één echte reden om uit elkaar te gaan: als spelers en trainer op elkaar uitgekeken zijn. En dat zijn ze in de Kuip. Heel erg! De voetballers van Feyenoord hebben geen band met hun trainer. Ze vinden hem afstandelijk. Ze gaan niet door het vuur voor hem. Advocaat heeft de voetballers te vaak gekleineerd. Door te benoemen wat ze niet goed doen, of door te zeggen dat hij niet wil benoemen wat ze niet goed doen. Die zijn niet bestand tegen kritiek, laat staan cynisme."

Toch denkt Borst niet dat spelers het durven om Advocaat op straat te zetten. "Eigenlijk hebben de spelers geen recht van spreken maar als ze vandaag of morgen durven te zeggen dat ze klaar zijn met Dick Advocaat dan stopt hij. Maar ik denk niet dat ze het durven. En omdat de clubleiding geen trek heeft om Dick Advocaat te ontslaan is het aannemelijk dat Advocaat nog op de bank zit tijdens Feyenoord-Ajax. Een klassieker om des keizers baard in een lege Kuip."

Lees meer over:

Discussieer mee! 65 reacties

Gast8634894495

Je plaatst een bericht als Gast8634894495