Krabbendam met goed nieuws: 'Korter dan ze in eerste instantie dachten'

Krabbendam met goed nieuws: 'Korter dan ze in eerste instantie dachten'

11 reacties 11
Foto: Pro Shots

Feyenoord zag voor en tijdens de interlandperiode drie spelers geblesseerd afhaken. Bijlow miste de interlands met Oranje en voor Lutsharel Geertruida en Ayase Ueda zat de tijd met de nationale ploeg er snel op. Ueda was één van de nieuwelingen deze zomer, samen met onder andere Stengs, Lingr, Ivanusec, Nieuwkoop en Minteh. Hugo Borst was aanvankelijk, voor de komst van Ivanusec, niet onder de indruk. Nu wil hij daar in Veronica Offside, uitgezonden op Veronica nog wat over zeggen: "Toen hadden ze nog geen nummer 10. Ik herroep het in deze."

Dick Advocaat haalt aan dat Aad de Mos beweerde dat Ueda een nummer tien zou zijn, ook Ivanusec zou daar kunnen spelen. Daar wil Johan Boskamp, kenner van het Belgische voetbal wat over zeggen: "Ivanusec is geen pure linksbuiten. Die trekt steeds naar binnen." Over Ueda zegt Boskamp: "Aad zegt wel dat ie op tien speelde maar hij heeft alles als diepe spits gespeeld hoor."

Martijn Krabbendam, journalist bij Voetbal International, was ook bij Veronica Offside aangeschoven en heeft goed nieuws over Ueda. "Ze denken dat het wel meevalt, al moet je natuurlijk wel voorzichtig zijn. Gimenez is natuurlijk geschorst maar die heb je wel nodig. Die Ueda gaat wel spelen daar is hij voor gehaald. Geertruida lijkt ook wel mee te vallen. En die jongens hebben ook gescoord hè, Ueda en Minteh."

Justin Bijlow ontbrak in de selectie van Oranje vanwege de zoveelste blessure, presentator Wilfred Genee vraagt naar een update over hoe lang de doelman er uit ligt: "Ik denk korter dan ze in eerste instantie dachten. Als je mensen binnen de club spreekt, dan lijkt het wel mee te vallen." Het middenveld zoals het tegen FC Utrecht speelde met Wieffer, Timber en Stengs lijkt de komende periode de voorkeur te krijgen: "Voorlopig houdt hij denk ik zoals het nu staat", zo weet Krabbendam.

Ook voormalig Feyenoordtrainer Dick Advocaat vindt dat zijn oude club er goed voor staat en sterk gehandeld heeft op de transfermarkt: "Op alle posities dubbel hè, goed ingekocht." Waarna Hugo Borst lachend toevoegd: "Feyenoord heeft uitstekend ingekocht."

Lees ook