'Daarna tikte Feyenoord best een hoog niveau aan'

Bron: Rijnmond.nl
Feyenoord heeft als je puur naar het scorebord kijkt een eenvoudige overwinning geboekt op Willem II. 'Scorebordjournalistiek' is de term daarvoor. De uitslag was 5-0 na goals van Jens Toornstra, Bryan Linssen, Luis Sinisterra, Steven Berghuis en Orkun Kökçü. 'Toch zijn er wel wat kanttekeningen', zegt Dennis van Eersel tegenover Rijnmond. 'Een hele slechte eerste helft', vindt hij. Hij vervolgt: 'Het was heel slordig en het tempo was laag'. De kansen waren tot de slotfase van de eerste helft voor Willem II. Zo moest Justin Bijlow succesvol in actie komen bij een kans van Kwasi Wriedt. In de laatste minuut van de eerste helft was het echter Jens Toornstra met de 1-0. De tweede helft vond Van Eersel 'hartstikke goed'. Hij zag een opkrikking in tempo dat meteen leidde tot de 2-0. 'Daarna tikte Feyenoord best een hoog niveau aan', zegt de journalist. Al snel volgde de 3-0 en tien minuten later de 4-0. Uiteindelijk bracht Kökçü de eindstand op 5-0.