'Verouderde Kuip niet achterliggende oorzaak spelersbudget'

'Verouderde Kuip niet achterliggende oorzaak spelersbudget'

Feyenoord haakt steeds vaker vroeg af in de strijd om de titel. De Rotterdamse directie gooit het vaak op de verouderde Kuip en het gebrek aan inkomsten. Toch lijkt er een hele andere oorzaak te liggen dan een verouderd stadion. De Rotterdammers lopen vooral achter in de inkomsten uit transfers.


Voetbal International dook in de zaak. Opvallend is vooral de vergelijking met PSV. De Eindhovenaren hadden vorig jaar een iets lagere omzet dan Feyenoord. Toch konden ze meer salaris betalen dan bij Feyenoord en ook lijken de uitgaven aan spelers makkelijker te gaan, Feyenoord had een omzet van 73,4 miljoen en PSV een omzet van 71,5 miljoen euro.

Waar in Rotterdam vaak gewezen wordt naar het stadion, blijkt vooral de inkomsten uit transfers het onderliggende euvel te zijn. In de laatste 10 jaar verkocht Feyenoord vier spelers voor meer dan tien miljoen, PSV daarentegen verkocht twaalf spelers voor meer dan tien miljoen en zelfs vier voor meer dan twintig miljoen, een bedrag dat Feyenoord nog nooit heeft getoucheerd.

Opvallend is vooral dat Feyenoord pas nummer vijf in opbrengsten is in Nederland. Zelfs sc Heerenveen haalde in de afgelopen tien jaar vier miljoen meer op dan de Rotterdammers, terwijl de overige uitgaven drie keer lager zijn dan in Rotterdam en er geen enkele keer Europees voetbal werd gespeeld.Discussieer mee! 104 reacties

Gast5287725576

Je plaatst een bericht als Gast5287725576