Feyenoord en Ajax spelen met vuur met Zuid-Amerikaanse spelers

Feyenoord en Ajax spelen met vuur met Zuid-Amerikaanse spelers

Feyenoord liet Marcos Senesi en Luis Sinisterra naar hun thuisland afreizen. Ajax liet Lisandro Martinez afreizen naar Argentinië. Volgens de officiële regels van het RIVM en de lezing van de KNVB moeten de drie spelers bij terugkomst in Nederland 10 dagen in quarantaine. Toch menen beide clubs dat hun spelers aankomend weekend gewoon mogen spelen.


Volgens het Algemeen Dagblad leveren de tripjes in ieder geval gefronste wenkbrauwen op bij andere clubs. Zo snapt Henk van Stee van Sparta Rotterdam niet dat Feyenoord Senesi en Sinisterra liet gaan, terwijl zij hun spelers juist thuis hielden.

Toch lijkt het niet direct een probleem op te leveren. Wanneer de regels verder worden onderzocht, blijkt het dat er uitzonderingen bestaan voor mensen die zijn of haar geliefde, echtgenoot, kind of ouder bezoeken. Daarnaast zegt clubarts Casper van Eijck dat ze niet in quarantaine hoeven: 'Omdat ze met een negatieve test teruggekomen zijn', legt hij uit. 'Ze trainen in eerste instantie apart en worden dinsdag (vandaag, red.) opnieuw getest'. Wanneer de tests vandaag weer negatief zijn, zijn ze coronavrij en kunnen ze gewoon spelen.

Lees meer over:

Discussieer mee! 47 reacties

Gast9137185220

Je plaatst een bericht als Gast9137185220