Oud-Feyenoorders | Stefan de Vrij heeft geen kind aan aanval tegenstander

In de rubriek ‘Oud-Feyenoorders in het Buitenland’ maakt FR-Fans.nl wekelijks een overzicht van de resultaten van onze oude bekenden. Zondagmiddag speelde Feyenoord een dramatische wedstrijd, maar door vele reddingen van Nick Marsman blijft de club uit Rotterdam al 24 wedstrijden ongeslagen in de Eredivisie. Benieuwd of de Oud-Feyenoorders dit weekend wel schitterden? Engeland Georginio Wijnaldum speelde zaterdagmiddag een uitwedstrijd tegen Brighton. Nadat Jota een goal maakte in de 60’e minuut wist Liverpool de wedstrijd uiteindelijk niet te winnen. In de blessuretijd kregen The Reds een ‘onterechte’ penalty tegen, waardoor de wedstrijd in een (1-1) gelijkspel eindigde. Wijnaldum speelde de volle 90 minuten en kreeg een 6,5 via Sofascore. Terence Kongolo speelt vanavond om 18:30 uit tegen Leicester City. Italië Stefan de Vrij speelde zaterdag een uitwedstrijd tegen Sassuolo. De verdediger wist de wedstrijd met (0-3) te winnen en had geen kind aan de aanval van de tegenstander. De Vrij wist zeven keer de bal weg te werken, twee schoten te blokken en een score van een 7,1 te halen, na 90 minuten gespeeld te hebben. Rick Karsdorp speelde zondagavond een lastige wedstrijd tegen de oude club van de onlangs overleden Diego Armando Maradona, Napoli. Na een goede reeks van de club van Karsdorp, wist AS Roma dit keer niet aan het langste eind te trekken, en verloor met maar liefst (4-0). Dit mede door een brilliante Lorenzo Insigne. De rechtervleugelverdediger speelde de volle 90 minuten en kreeg een 6,4 via Sofascore. Duitsland Jean-Paul Boëtius en Jeremiah St.Juste speelde zondagavond de thuiswedstrijd tegen 1899 Hoffenheim. Na eindelijk, vorige week, de eerste overwinning geboekt te hebben, wisten de Oud-Feyenoorders dit weekend een punt te pakken in een zwaar bevochten wedstrijd. Aan de kant van Hoffenheim werd een rode kaart gepakt, waar aan de kant van FSV Mainz St.Juste de man van de wedstrijd was met een 7,5 via Sofascore. Boëtius gaf een assist, speelde 86 minuten en kreeg een 6,8 via Sofascore. St. Juste speelde de volle 90 minuten en won al zijn lucht- en grond duels. Spanje Renato Tapia won zondagavond met (3-1) van Granada in eigen stadion. De Peruaan speelde de volle 90 minuten, pakte een gele kaart en haalde een passnauwkeurigheid van 90%. Door deze overwinning staat de club van Tapia vooralsnog niet meer op de laatste plek. Wel staat Celta de Vigo nog steeds in de degradatiezone, op plek 18. Rusland Tonny Vilhena wist zaterdagavond helaas niet te winnen van de nummer twaalf uit de competitie, FK Khimki. De Rotterdamse middenvelder verloor de wedstrijd met (1-0) na geblesseerd uit de wedstrijd te stappen na 45 minuten gespeeld te hebben. Hopen voor de Oud-Feyenoorder dat de blessure meevalt. Ondanks maar een helft gespeeld te hebben wist Vilhena een 7,0 te bemachtigen via Sofascore. België Ruud Vormer wist afgelopen zaterdag weer niet te winnen met zijn Club Brugge. De middenvelder kon niet zijn stempel op de wedstrijd drukken, waardoor de wedstrijd in een (0-0) gelijkspel eindigde.