Gouka: 'Dat zit hem vooral in het feit dat Advocaat niet wisselt'

Gouka: 'Dat zit hem vooral in het feit dat Advocaat niet wisselt'

Feyenoord speelde teleurstellend gelijk tegen FC Utrecht. Waar het in eerdere gelijke spelen tegen Twente en RKC voldoende kansen creëerde, was Utrecht Feyenoord ruim een uur de baas in de Kuip. Een stortvloed aan afwezigen overschaduwde de wedstrijd tegen de Domstedelingen. In de AD Voetbalpodcast is onder andere Mikos Gouka aangeschoven om de nijpende situatie in Rotterdam te bespreken.


"Qua aantallen was de selectie groot genoeg aan het begin van het seizoen. Maar Feyenoord heeft een aantal spelers waar een krasje op zit. Anders had Feyenoord ze niet gehad." Het omvallen van spelers als Fer, Haps, Nieuwkoop en Jørgensen had gezien hun verleden meer rekening mee kunnen worden gehouden. De crux zit hem volgens Gouka vooral in het feit dat er te veel spelers tegelijk weg vallen. Linssen en Diemers waren vooral voor de breedte van de selectie gehaald, echter ziet Gouka dat deze spelers nu alles moeten spelen. Waardoor overbelasting op de loer ligt.

Na zondag is Feyenoord wonder boven wonder nog ongeslagen. "Het zou een mirakel zijn als ze dat tot de winterstop volhouden", zo stelt Gouka. Volgens de clubwatcher valt Rick Cost weinig te verwijten, aangezien de spierblessures gering zijn. De overbelasting komt vooral van de hand van Advocaat: "Dat zit hem vooral in het feit dat Advocaat niet wisselt. Of niet kan wisselen, zoals Toornstra die raakt geblesseerd tegen Fortuna en moet toch spelen tegen CSKA. Dan hopen ze dat hij aanstaande donderdag weer kan spelen. Dat heeft eigenlijk niks met een titelkandidaat te maken."

Ook de wissel van Jørgensen kon op louter onbegrip rekenen. De aanvaller maakte veel misbaar, onterecht volgens Sjoerd Mossou: "Als er nou iemand veel krediet heeft gehad, is hij het wel." Gouka vult daarop aan: "En z'n inbreng toen hij wel mee deed is natuurlijk vrijwel nihil geweest."

Lees meer over:

Discussieer mee! 34 reacties

Gast9365737621

Je plaatst een bericht als Gast9365737621