Nieuwkoop over rode kaart: 'Ik denk dat Fortuna dat niet goed benutte'

Bron: Feyenoord.nl
Bart Nieuwkoop speelde tegen Fortuna Sittard 90 minuten mee in de 1-3 gewonnen wedstrijd. De rechtsback kijkt terug op een goede wedstrijd. Je komt natuurlijk heel vroeg op achterstand," begint Nieuwkoop in gesprek met Feyenoord. "Dat is lastig en dat hebben we vaker meegemaakt dit seizoen. In de twaalfde minuut krijgen we ook nog een rode kaart en dan weet je dat het nog extra moeilijk gaat worden. Ik denk dat we heel veel karakter hebben getoond vandaag en als team goed zijn blijven voetballen. Uiteindelijk een mooie overwinning." Feyenoord moest al vroeg in de wedstrijd met tien man verder. Ondanks de man minder situatie wist Feyenoord de wedstrijd naar zich toe te trekken. "De rode kaart had wel invloed, maar ik denk dat Fortuna dat niet goed benutte waardoor wij wel nog geloof hadden en goed in de wedstrijd kwamen." Nieuwkoop is ook over zijn eigen spel tevreden. "Uiteindelijk ben ik wel tevreden. We hebben met tien man hard geknokt, karakter getoond en bij vlagen nog goed voetbal laten zien. De tweede helft was vooral tegen houden, maar uiteindelijk een verdiende overwinning," aldus Nieuwkoop