'Het leek wel alsof sommigen er geen zin in hadden'

Feyenoord wist zondagmiddag te winnen van FC Groningen. In De Kuip werd het 2-0 voor de thuisploeg. Door deze overwinning zijn de Rotterdammers gestegen naar de vierde plek. In de rubriek 'Terugblikken met' blikken wij terug op de winst van Feyenoord tegen FC Groningen. Stan en Wouter, redacteuren van FR-Fans.nl, geven hun gedachtes over de wedstrijd. FC Groningen maakte indruk op veel mensen. Zo ook op Stan: 'In de eerste helft speelde FC Groningen een goede wedstrijd, heel volwassen en ze hadden veel geduld met het opbouwen', begint hij. Hij gaat verder: 'Daardoor kon Feyenoord geen druk ontwikkelen, dat is wat Berghuis na afloop ook aangaf. 'Wouter sluit zich hierbij aan. Hij vindt dat de [i]Trots van het Noorden[/i] zich tekort heeft gedaan. 'Ze hadden op zijn minst wel een doelpuntje verdiend', zegt hij. Wouter vindt dat Feyenoord veel te slordig en te afwachtend speelde. 'Het leek wel alsof sommigen er geen zin in hadden', doelt hij op de elf van Feyenoord. 'Feyenoord kwam vooral in de eerste helft goed weg, pas vanaf de 40e minuut gingen ze een beetje druk zetten.' In de rust stond het nog 0-0, maar als we nog in een VAR-loos tijdperk leefden had het 1-0 gestaan. De goal van Mark Diemers werd afgekeurd vanwege hinderlijk buitenspel van Bryan Linssen. Wouter kon wel genieten van de goal: 'Zonde dat de goal van Diemers werd afgekeurd, wat een heerlijke voorzet van Malacia was dat zeg. Goed ingeschoten ook, beetje jammer dat Linssen de boel moest verpesten'. Steven Berghuis gaf zondagmiddag een assist en hij maakte een doelpunt. Toch vonden veel mensen hem tegenvallen. Stan is daar geen uitzondering van. 'Degene die het meeste tegenviel was Berghuis. Maar dat heeft mede met het verwachtingspatroon te maken denk ik', zegt onze jongste redacteur. 'We zien zoveel goede dingen van hem, dat ons verwachtingspatroon is dat hij elke wedstrijd zo kan zijn', sluit hij af over Berghuis. Stan ziet wel nog een lichtpuntje van de wedstrijd. Lutsharel Geertruida scoorde alweer zijn derde doelpunt van het seizoen. Stan vond hem dan ook een 'ijzersterke wedstrijd' spelen. 'Sterk in de duels en bekroonde zijn wedstrijd ook nog met een goal.' Wouter vindt het vooral frappant dat er wéér een verdediger moest scoren. 'Is het niet Haps, dan is het wel Geertruida', zegt hij.