Kritiek op tactische keuzes Advocaat: 'Onvoorstelbaar dat je je aanpast aan Wolfsberger'

Kritiek op tactische keuzes Advocaat: 'Onvoorstelbaar dat je je aanpast aan Wolfsberger'

Aan het einde van het Fox Sports-programma Goedemorgen Eredivisie kwam Feyenoord aan bod. De analisten op de bank waren hard in hun mening over Feyenoord, Feyenoord zette zich voor gek afgelopen donderdag tegen Wolfsberger AC. Dick Advocaat zou zich eens goed moeten beraden hoe hij de poppetjes neerzet bij de Rotterdammers.


Ronald de Boer vond de tactische keuzes van de Feyenoordtrainer onbegrijpelijk. De Rotterdammers speelden niet in de gebruikelijke 4 - 3 - 3 opstelling, maar met 4 - 4 - 2 met Bryan Linssen en Steven Berghuis voorin. Het plan faalde volledig, aldus De Boer: 'De eerste helft was zo voorspelbaar, Feyenoord creëerde niks. Volgens mij zou Feyenoord zich niet moeten aanpassen aan die Oostenrijkers. Je offert Berghuis toch niet op, vanwege de opstelling of speelwijze van Wolfsberger? Ongelooflijk dat Feyenoord zich aanpast aan de nummer tien van Oostenrijk.'

Berghuis in de spits is geen optie, vind de analist. 'Met Linssen en Berghuis voorin heb je eigenlijk maar één aanvaller. Omdat Berghuis uiteindelijk altijd in de bal komt. Berghuis wil de bal, een pass geven. Hij heeft de diepgang niet voor een spits, nu kon hij niet in zijn kracht spelen'.

In de tweede helft, met de nodige wissel en omzettingen kwam Feyenoord weer in de wedstrijd. De Boer: 'Met Narsingh heb je diepgang, dat zag er zoveel beter uit. Met Narsingh krijg je ten minste diepte. Dan heb je ook vier mensen in de zestien meter, plus nog Mark Diemers. Feyenoord deed dat veel beter in de tweede helft. De 2-2 hing in de lucht, toen had Feyenoord nog kunnen winnen. Maar toen kwam die 1-3 en nog die belachelijke penalty'.

Hans Kraaij junior kwam nog met een alternatief voor de Haagse coach: 'Ik denk dat Advocaat, ondanks zijn succes bij Feyenoord, meer naar de spelers en het publiek moeten luisteren. Zeker thuis kan Feyenoord hoger druk zetten met twee spelers. Dan zet je de tegenstander meer vast. Ik zou dan ook Berghuis op nummer tien zetten. Dat is even improviseren, maar dan verhoog je de kans dat je een doelpunt maakt'.

Discussieer mee! 29 reacties

Gast4623750778

Je plaatst een bericht als Gast4623750778