HUURLINGEN | Pedersen schrijft opnieuw assist bij en wordt bekroond tot Man of the Match

9 reacties 9

In het seizoen 2023/2024 worden er dertien spelers verhuurd door Feyenoord aan andere clubs. Veelal voor het opdoen van meer ervaring en soms omdat spelers geen kans krijgen in het eerste en toch moeten spelen. In dit artikel worden de prestaties van deze huurlingen weergegeven. Zo krijgt men een goed beeld over de verrichtingen van de door Feyenoord verhuurde spelers. Lennard Hartjes wordt door zijn blessure niet behandeld, hij staat voor langere tijd aan de kant.

Roda JC – FC Dordrecht 4-1
Antef Tsoungui, Korede Osundina, Ilias Sebaoui en Shiloh ’t Zand
FC Dordrecht ging in Kerkrade kopje onder. Vooral in de slotfase werd de wedstrijd beslist. In de 87e en 96e minuut van de wedstrijd scoorde Müller de 3-1 en 4-1 voor de club uit Kerkrade. Het enige doelpunt van Dordrechtse kant kwam in de 64e minuut op naam van huurling ’t Zand. Hij begon samen met Sebaoui en Tsoungui in de basis. Laatstgenoemde keerde terug na een schorsing.  ’t Zand pakte nog een gele kaart. Osundina mocht ook nog een half uur spelen maar heeft net als de andere huurlingen (naast het doelpunt van ’t Zand) niet veel noemenswaardige acties gecreëerd.

BV De Graafschap – Willem II 0-2
Thijs Jansen
In eigen huis gingen de Superboeren onderuit tegen koploper Willem II. Oosting schoot de Tilburgers al vroeg op voorsprong en Meerveld breidde na rust de voorsprong uit. Jansen keepte een matige wedstrijd. Hij maakte twee reddingen, waarvan één duikende.

Excelsior Rotterdam – FC Twente 0-3
Mimeirhel Benita
Excelsior Rotterdam leek in het begin even de draad helemaal kwijt te zijn. Na 13 minuten stond de tegenstander uit Enschede al met 0-3 voor. Daarna bleef het de hele wedstrijd zo. Benita mocht tien minuten meedoen.

sc Heerenveen – Ajax 3-2
Patrik Wålemark
Een spectaculaire wedstrijd met een curieus einde, zo is de wedstrijd in Heerenveen te beschrijven. De ploeg van Wålemark kwam door een doelpunt van Van Amersfoort in de 11e minuut al met 1-0 voor. Sahraoui verdubbelde de voorsprong in de 38e minuut en meteen na rust was Van Amersfoort goed voor de 3-0. Ajax kwam door een eigen doelpunt en een doelpunt van Akpom nog terug tot 3-2. In de laatste minuut leek Van Beek de bal in eigen doel te tikken maar de bal werd ternauwernood weggewerkt voor de lijn. Althans, een lang VAR-moment moest bepalen of de bal óver de doellijn was of niet. Omdat er geen doellijntechnologie aanwezig was en de doelpaal in de weg zat kon er niet met 100% zekerheid een beslissing genomen worden. Dit zorgde ervoor dat de eindstand 3-2 bleef. Wålemark speelde 55 minuten mee toen hij er geblesseerd af moest. Hij creëerde één kans en had twee schoten waarvan één op doel. Hij won drie keer de bal terug en won twee van zijn vier duels.

Heracles Almelo – Vitesse 3-2
Ramon Hendriks
Wat een mooie avond kon worden voor Vitesse, verdween door een rode kaart als sneeuw voor de zon. Kozlowski bezorgde de bezoekers in de 24e minuut de voorsprong en een voltreffer van Meulensteen zette de 0-2 op het scorebord, vlak voor de aansluitingstreffer van de Heraclieden. Een domme rode kaart van oud-PSV’er Nicolas Isimit-Mirin vlak voor rust zorgde ervoor dat de bezoekers in elkaar zakten. Hornkamp wist zich hier wel raad mee en was na rust twee keer trefzeker en dompelde Vitesse in een nóg diepere crisis dan het al was. Hendriks had een passnauwkeurigheid van 86% en gaf twee nauwkeurige dieptepasses. Hij verdedigde zeven keer de bal uit en won drie van zijn vijf duels.

Vitória SC – Gil Vicente FC (TAÇA DE PORTUGAL) 3-1
Tidjany Touré
Touré en co konden zich opmaken voor een bekerpotje doordeweeks. Na tien minuten stonden ze al achter: Silv en Andre waren goed voor de treffers. Murilo scoorde in de 36e minuut nog de aansluitingstreffer maar het mocht niet baten. Vlak voor rust scoorde de thuisploeg de 3-1. Daarna werd er niet meer gescoord. Touré stond in de basis maar maakte geen benoemenswaardige acties. Hij ontving wel een gele kaart.

Gil Vicente FC – FC Vizela 0-1
De thuiswedstrijd tegen FC Vizela liep af in een teleurstelling. Hoewel de bezoekers in de 63e minuut een rode kaart kregen, kon het team van Touré niet winnen. In de twaalfde minuut keek het al tegen een 0-1 achterstand aan. Dit werd ook de uitslag. Touré mocht de hele tweede helft meedoen en creëerde de meeste kansen (3) tijdens de wedstrijd. Negentig procent van zijn passes kwamen aan en hij schoot drie keer op doel. Eén schot ging niet op doel. Hij won vijf van zijn zeven duels.

US Sassuolo – Torino FC 1-1
Marcus Holmgren Pedersen
Thuis werd er niet gewonnen van Torino FC, niet heel gek als je de ranglijst bekijkt en ziet dat Torino dertien punten meer heeft. De thuisploeg hield Torino op een gelijkspel. Het was al vroeg beslist: voor de tiende minuut lag zowel de 1-0 als de 1-1 al in het net. Pedersen speelde een goede wedstrijd en werd zelfs op Fotmob bekroond tot Man of the Match. Hij had een passnauwkeurigheid van 80%, gaf de assist op de 1-0, creëerde twee kansen en maakte twee geslaagde dribbels. Verder won de Noor zeven keer de bal terug en won hij vijf van zijn zes duels.

CA Tigre – CA Boca Juniors 0-2
Ezequiel Bullaude
CA Boca Juniors wist met minder schoten en iets meer balbezit dan CA Tigre te winnen in de uitwedstrijd. Merentiel en Benedetto zorgden al vroeg voor de eindstand. Bullaude mocht in de 60e minuut invallen en had een passnauwkeurigheid van 94%. Hij creëerde in dat half uur twee kansen. Hij won vijf van zijn tien duels. CA Boca Juniors staat na drie wedstrijden in het seizoen op plek vijf in groep B van de Argentijnse competitie.

CA Boca Juniors – Defensa y Justicia 0-0
Een bloedeloos gelijkspel, de derde alweer van het seizoen. Aan het afmaken van kansen mag gewerkt worden: CA Boca Juniors had twintig schoten waarvan vijf op doel, tegenover vijf schoten en nul op doel aan de kant van de bezoekers. Bullaude mocht twintig minuten meedoen en schoot één keer op doel.

Wolfsberger AC – SK Rapid Wien 0-2
Neraysho Kasanwirjo
Een gelijkopgaande wedstrijd werd gewonnen door de bezoekers. Grüll bezorgde SK Rapid Wien al vroeg een 0-1 voorsprong en Mayulu gooide de wedstrijd in de 75e minuut definitief in het slot. Kasanwirjo begon als rechtsback en had een passnauwkeurigheid van 79%. Hij won vijf keer de bal terug, verdedigde twee keer uit, blokkeerde twee keer een schot en won één van zijn vijf duels.