1 reactie 1

In het seizoen 2023/2024 worden er dertien spelers verhuurd door Feyenoord aan andere clubs. Veelal voor het opdoen van meer ervaring en soms omdat spelers geen kans krijgen in het eerste en toch moeten spelen. In dit artikel worden de prestaties van deze huurlingen weergegeven. Zo krijgt men een goed beeld over de verrichtingen van de door Feyenoord verhuurde spelers. Lennard Hartjes wordt door zijn blessure niet behandeld, hij staat voor langere tijd aan de kant.

Jong Ajax – FC Dordrecht 2-2
Antef Tsoungui, Korede Osundina, Ilias Sebaoui en Shiloh ’t Zand
Een pot waarin van alles is gebeurd. Vier doelpunten en een rode kaart. Na twintig minuten waren er al drie goals maakt, wat een voorsprong van 2-1 voor Jong Ajax opleverde. In de 58e minuut maakte Bronkhorst gelijk op aangeven van Sebaoui, die zelf drie kansen creëerde en drie keer voor het schot ging. Huurling Tsoungui ging in de 69e minuut de fout in, door zijn tweede gele kaart van de wedstrijd te pakken, wat resulteerde in zijn tweede rode kaart van het seizoen. Osundina mocht in de slotfase ook nog invallen waar 't Zand het veld verliet.

De Graafschap – VVV Venlo 3-0
Thijs Jansen
De Graafschap had geen moeite in eigen huis tegen VVV Venlo. De Doetinchemmers hielden door een 3-0 overwinning de drie punten in eigen huis. Thijs Jansen was belangrijk met drie reddingen, die alle drie om een duik vroegen. De Graafschap heeft op de vierde plek nog altijd zicht op een directe promotieplek.

Excelsior – FC Utrecht 1-1
Mimeirhel Benita
Excelsior kon er helaas niet voor zorgen dat het de drie punten in Rotterdam hield. Oud-Feyenoorder Jens Toornstra opende de score in de 63e minuut. Horemans had daar in de 65e minuut al een antwoord op. Benita bleef de hele wedstrijd op de bank. De Kralingers staan keurig 11e, maar staan ook máár zes punten voor op de nummer zestien.

sc Heerenveen – AZ 2-2
Patrik Wålemark
Een enerverend potje kon je het duel tussen sc Heerenveen en AZ wel noemen. Twee eigen doelpunten, VAR-momenten en een rode kaart zorgden voor een 2-2 eindstand. Het leek er even op dat de Friezen zouden winnen maar in de 88e minuut scoorde Bochniewicz een eigen doelpunt. Wålemark begon in de basis en speelde 66 minuten mee. Hij creëerde één kans en kwam tot twee schoten. Verdedigend won hij drie keer de bal terug en won drie van zijn zeven duels. sc Heerenveen bevindt zich op de twaalfde plek, met net zoveel punten voorsprong op de nummer zestien als Excelsior.

PEC Zwolle – Vitesse 1-0
Ramon Hendriks
Het seizoen lijkt langzamerhand als een nachtkaars uit te gaan voor Vitesse, dat twee seizoenen geleden nog won van Tottenham Hotspur FC in de UEFA Europa Conference League. Ook in Zwolle kon er geen resultaat worden behaald. Reijnders scoorde in de 16e minuut het enige doelpunt van de wedstrijd. Hendriks kreeg in de 18 minuut een gele kaart. Hij won drie keer de bal terug en verdedigde drie keer de bal uit. Hij werd in de 86e minuut gewisseld. Vitesse blijft hekkensluiter met 12 punten en staan zeven punten achter op plek vijftien.

Gil Vicente FC – Vitória SC 1-0
Tidjany Touré
Supporters van Gil Vicente FC moesten lang wachten tot ze konden juichen. In de 85e minuut scoorde Dominguez 1-0, die met dit doelpunt matchwinner werd. Touré kreeg geen minuten. Gil Vicente FC staat op een keurige negende plek in de competitie met zes punten voor op de play-off promotie/degradatieplek.

AC Monza – US Sassuolo 1-0
Marcus Holmgren Pedersen
Pedersen en co gingen ten onder in het stadio Brianteo van AC Monza. De wedstrijd werd in de 31e minuut al beslist door een doelpunt van Colpani. Pedersen speelde de hele wedstrijd en kreeg in de 68e minuut een gele kaart. Hij won één van zijn vier duels en won twee keer de bal terug. Ook verdedigde hij twee keer de bal uit en maakte de Noor één geslaagde tackle. US Sassuolo moet uitkijken, want ook al staan ze vijftiende van de twintig, de éérste directe degradatieplek van de drie staat maar één punt achter.

Club Atletíco Platense – CA Boca Juniors 0-0
Ezequiel Bullaude
De eerste competitiewedstrijd in Argentinië eindigde zoals het begon. De wedstrijd eindigde in een 0-0 gelijkspel. Het lijkt er op dat Bullaude inmiddels een basisplaats heeft veroverd bij de start van dit seizoen. De Argentijn speelde 68 minuten en had een passnauwkeurigheid van 83%. Hij won vijf keer de bal terug en won vier van zijn twaalf duels.

SK Rapid Wien
Neraysho Kasanwirjo
De competitie begint in Oostenrijk pas weer op 11 februari. SK Rapid Wien speelt dan een uitwedstrijd tegen Wolfsberger AC. Eén week eerder staat er wel een Austrian Cup wedstrijd op het menu, thuis tegen SKN St. Poelten.