Advocaat krijgt gelijk: 'Direct één van de beste wedstrijden van Feyenoord in jaren'

Advocaat krijgt gelijk: 'Direct één van de beste wedstrijden van Feyenoord in jaren'

Feyenoord wist dit weekend optimaal te profiteren van het puntverlies van sc Heerenveen en aartsrivaal Ajax door met een klinkende zege de koppositie te pakken in de eredivisie. Volgens Mikos Gouka in de AD Voetbalpodcast lijkt het chagrijn van de afgelopen weken direct verdwenen. "Het was toch een kruispunt, als hij deze wedstrijd had verloren dan was er een heel ander gevoel geweest. Hij krijgt in de schoot geworpen dat Ajax punten verspeeld en AZ moddert."


Gouka zag ook dat Feyenoord voor het eerst dit seizoen een wedstrijd overtuigend naar zich toe trok. De journalist vroeg Advocaat naar de discussie in speelwijze, waar de trainer geprikkeld op reageerde: "Er is helemaal geen discussie, want ik geef aan hoe het moet", aldus de trainer tegen Gouka. De clubwatcher vervolgt: "Er was natuurlijk wel discussie want de spelers voerde het niet uit zoals hij wilde. Maar dat deden ze tegen Willem II wel en dat was direct één van de beste wedstrijden van Feyenoord in jaren. Niet van de laatste maanden maar echt van de laatste jaren misschien wel."

De trainer leek de voorbije weken nadrukkelijk geïrriteerd over de kwaliteit en fitheid van zijn spitsen en de breedte van zijn selectie, tegen Willem II zaten er slechts 4 veldspelers op de bank. Volgens Gouka probeerde Advocaat met Linssen in de spits zijn onvrede aan te tonen en viel de puzzel door met name Teixeira en Diemers linksbuiten plots in elkaar. Ondanks de grote inbreng van Teixeira en in mindere mate Linssen was de grote man met twee goals wederom Berghuis. De rechtsbuiten heeft inmiddels in 4 wedstrijden 6 goals en 1 assist een groot aandeel in de 11 gescoorde goals van Feyenoord. De heren stellen dan ook dat het niet te hopen valt dat de 'juiste club' langskomt: "Feyenoord zonder Berghuis scheelt veertig procent."

Lees meer over:

Discussieer mee! 14 reacties

Gast4140367902

Je plaatst een bericht als Gast4140367902