Van Persie: 'Bij Feyenoord had ik steeds zo’n stemmetje in mijn hoofd'

Van Persie: 'Bij Feyenoord had ik steeds zo’n stemmetje in mijn hoofd'

De supporters van Feyenoord werden na de wedstrijd tegen FC Twente beschimpt om hun gedrag. Door dit gedrag lag de wedstrijd tegen ADO Den Haag onder een vergrootglas en Robin van Persie zag dat het goed zag. "Het ging er heel netjes aan toe, terwijl er genoeg gebeurde waardoor de Feyenoord-fans zich onder andere omstandigheden flink zouden roeren."


De voormalig spits van Feyenoord zat in De Kuip en snapt wel wat er gebeurd. "In De Kuip deden de supporters het zondag fantastisch. Ik zat er met mijn zoon en ik betrapte me erop dat we onbewust werden meegenomen door momenten van spanning. Als een wedstrijd boeit, leef je jezelf uit. Bij Feyenoord had ik steeds zo’n stemmetje in mijn hoofd, dat zei: gewoon kijken en rustig blijven", aldus Van Persie in zijn column in De Telegraaf.

Van Persie ziet dat spelers allemaal lijken te komen vanuit omstandigheden van een lange blessure. Spelers zijn nog niet topfit, wanneer je maanden uit de roulatie ligt door een blessure wordt dat opgevangen door je collega's, nu zit iedereen in die situatie en zijn wedstrijden snel minder aantrekkelijk. Ook de afwezigheid van, een groot deel van, het publiek heeft invloed. "k heb gelezen dat de statistieken aangeven dat er qua aantal schoten, de hoeveelheid arbeid en het aantal sprints nauwelijks verschil zit tussen wedstrijden met een vol of bijna leeg stadion. Maar vanuit eigen ervaring zeg ik dat het tien tot vijftien procent temperament weghaalt. En voetbal op hoog niveau speel je toch juist voor de fans en voor de sfeer die zij brengen? Als je het moeilijk hebt als ploeg en je wordt weer aangemoedigd door je eigen aanhang, dat vind ik het mooiste wat er is."

Lees meer over:

Discussieer mee! 19 reacties

Gast7954129819

Je plaatst een bericht als Gast7954129819