Inspiratieloos Feyenoord speelt gelijk tegen FC Twente

De eerste thuiswedstrijd van het Eredivisieseizoen 2020-2021 heeft Feyenoord slechts één punt opgeleverd. Met name door een sterke slotfase mocht het team van hoofdcoach Dick Advocaat tegen FC Twente hopen op meer, maar de 1-1 stand bleef staan. Zo sterk als de laatste minuten van Feyenoord waren, zo slap was het begin van de wedstrijd. FC Twente had vooraf al aangekondigd de thuisploeg onder druk te zetten, deed dat ook en beloonde zichzelf daar razendsnel voor met een goal. Al in de tweede minuut was het raak. Václáv Cerny kreeg de bal voor zijn links in het strafschopgebied en knalde binnen. Door die vroege 0-1 moest Advocaat zijn plannen al snel wijzigen. Feyenoord moest naar voren om de gelijkmaker te forceren, maar dat lukte eigenlijk pas na ruim twintig minuten. Na die openingsfase ging de ploeg beter spelen en kwamen er kansen voor onder anderen Marcos Senesi, Mark Diemers en Ridgeciano Haps. Twee strafschoppen De grootste was in de 29ste minuut voor Steven Berghuis. Hij mocht aanleggen voor een penalty na een overtreding op de doorgebroken Lutsharel Geertruida. Het schot van Berghuis vanaf elf meter werd gestopt door doelman Joël Drommel, maar bij de rebound maakte Julio Plequezuelo een overtreding op Berghuis. Die ging opnieuw achter de bal staan en knalde onberispelijk binnen: 1-1. Met die stand op het scorebord ging Feyenoord rusten en kon het in de tweede helft op jacht naar de eerste thuisoverwinning. Dat deed de ploeg zonder Eric Botteghin. De centrumverdediger greep kort voor rust naar zijn hamstring en moest worden vervangen door Bart Nieuwkoop. Met hem op de rechtsbackpositie en Lutsharel Geertruida centraal naast Senesi begon het beter te lopen. Open kansen Toch creëerde Feyenoord weinig, tot de absolute slotfase aanbrak en Advocaat voor vers bloed had gezorgd met Luciano Narsingh, Róbert Bozeník en João Teixeira, die zijn debuut in Feyenoord 1 maakte. In de extra tijd volgde kans op kans en had Berghuis twee keer de bal voor het inschieten, maar kwam ook Narsingh oog in oog met Drommel. Zij misten het doel en daardoor liet Feyenoord twee punten liggen tegen FC Twente. Feyenoord – ADO Den Haag Volgende week krijgt Feyenoord een nieuwe kans om thuis drie punten te pakken. Op zondag komt ADO Den Haag op bezoek in De Kuip, waar om 12:15 uur wordt afgetrapt.