Conclusie na oefenwedstrijden: 'Hij heeft zijn basisplaats stevig in handen'

Feyenoord beleefde gisteren een geslaagde start van het trainingskamp in Duitsland. Met twee overwinningen haalden de Rotterdammers de Cup of Traditions binnen. Met name de zege op Borussia Dortmund bood perspectief, Feyenoordwatcher Mikos Gouka kijkt bij AD.nl terug op de wedstrijd. Gouka weet dat uitslagen in de voorbereiding nog niet zo van belang zijn, maar vindt desondanks dat Feyenoord zeker in het duel tegen Dortmund goed voor de dag kwam. 'Tegen Dortmund speelde Feyenoord echt goed en stonden ze in no time 3-0 voor. Tegen Duisburg was het een hele andere wedstrijd door de krappe selectie. Vanwege de blessures bij Lutsharel Geertruida en Orkun Kökcü voor de rust. Steven Berghuis mocht toen, om medische redenen nog niet invallen. Hij mocht maximaal een half uur spelen. Dat zag er gek uit. Het is wel apart dat ze nu al zoveel minuten moeten maken in de voorbereiding'. Opvallend was de scherpe Nicolai Jørgensen gisteren, hij scoorde twee keer. Vooral zijn tweede doelpunt, na een prachtig passje van Kökcü, was van grote klasse. Gouka: 'De discussie over de spits kwam op gang, Jørgensen heeft er nu toch maar meteen twee gemaakt, tegen een topploeg met topverdedigers. Daar kan je tevreden over zijn. Hij moet fit raken en doelpunten maken'. Ook over de beoogde nummer één linksbuiten (Bryan Linssen) wilde de journalist nog wat kwijt. 'Hij speelde zijn beste wedstrijd. Hij gaat er tegenaan, is aanspeelbaar. Maar het is wel moeilijk nu hij geen back als Ridgeciano Haps of Tyrell Malacia om zich heen heeft. George Johnston komt niet naar voren, dan heeft Linssen minder ruimte. Totdat de andere jongens terug zijn, heeft hij zijn basisplaats stevig in handen'.