'KNVB negeert topclubs en drukt eigen zin door'

'KNVB negeert topclubs en drukt eigen zin door'

De KNVB kan haar borst nat maken. De bond koos ervoor om geen promotie en degradatie in te stellen en op basis van de huidige stand de Europese plekken te verdelen. Dit kwam ze op een storm kritiek te staan, net als overigens de drie topclubs Feyenoord, PSV en Ajax, zij zouden volgens buitenstaanders te weinig doen.


"Maar Ajax, PSV en Feyenoord zouden te veel met zichzelf bezig zijn. Een aantijging die met het oog op de huidige chaos logisch klinkt, maar toch niet op zijn plaats is", aldus het Algemeen Dagblad. De drie topclubs zijn mede verantwoordelijk voor een scenario dat zes weken geleden al bij de KNVB is neergelegd.

Er werd een plan neergelegd om eenmalig de competities in aantallen om te draaien, waar de keukenkampioen divisie normaal 20 clubs telt, zou volgend seizoen dat 18 zijn, en de Eredivisie in plaats van 18 naar 20 clubs gaan. Mede omdat degradatie van RKC en ADO nog niet vast stond en de promotie van Cambuur en De Graafschap een zekerheidje leek. Daarbij zouden de clubs in de Eerste divisie voor het aantal gemiste wedstrijden gecompenseerd worden en een grotere kans hebben op promotie. De KNVB heeft dit ter zijde geschoven en lijkt nu haar borst nat te kunnen maken.

Lees meer over:

Discussieer mee! 23 reacties

Gast9685291621

Je plaatst een bericht als Gast9685291621