KNVB komt met drie scenario's over hervatting Eredivisie

KNVB komt met drie scenario's over hervatting Eredivisie

NOS Studio Sport had vandaag een extra uitzending wat betreft het coronavirus in de sport. In gesprek met de NOS vertelt KNVB- voorzitter Just Spee welke drie scenario's de KNVB klaar heeft liggen voor de hervatting van de Eredivisie.


Het enige dat de KNVB écht weet is dat er, vooralsnog, tot 6 april niet gevoetbald wordt. "We weten dat als we weer gaan beginnen, je een aantal weken nodig hebt om de spelers weer fit te krijgen. Je kunt dan niet op 7 april beginnen. En als je dan gaat tellen, dan blijven er nog heel weinig weken + weekenden over om de competitie uit te stellen. We hebben natuurlijk besloten om de bekerfinale uit te stellen, want dat was te kort op 6 april. Als we nu nog meer gaan schuiven, dan wordt het krap. En die kans is groot. Probleem is dat na 30 juni alle contracten aflopen."

De KNVB heeft een aantal scenario's klaarliggen. "Bij het eerste scenario spelen we de competitie gewoon uit met publiek. In het tweede scenario spelen we de competitie uit (voor een deel) zonder publiek. Als dat ook niet lukt, dan kom je in een situatie dat je wedstrijden moet schrappen. Dat moet je intelligent doen, want je gaat dan regels veranderen terwijl het spel nog bezig is. Er worden nu scenario's ontwikkeld voor wat er dan moet gebeuren."

"Italië zegt nu ook dat ze pas in oktober weer kunnen voetballen. Als dat het scenario gaat worden, dan is het klaar. Wat gaan we dan doen? Dat weten we niet", sluit Spee af.

FR-Fans.nl mini poll

Wat is de beste, en meest verantwoorde keus?

0 stemmen
Lees meer over:

Discussieer mee! 63 reacties

Gast3459701263

Je plaatst een bericht als Gast3459701263