Mogelijkheid tot 20 clubs in de Eredivisie volgend seizoen

Mogelijkheid tot 20 clubs in de Eredivisie volgend seizoen

Door de Coronacrisis is er momenteel veel onduidelijkheid over het uitspelen van de Eredivisie. Gisteravond kwamen wij al met drie scenario's die mogelijk zijn over het uitspelen van de Eredivisie. De Telegraaf meldt vanochtend dat het scenario met twintig clubs in de Eredivisie ook een mogelijkheid is.


Wanneer het scenario zover komt dat de competitie niet uitgespeeld gaat worden, degraderen RKC Waalwijk en ADO Den Haag niet, maar promoveren de nummers 1 en 2 uit de eerste divisie wel. Dat betekent dat de huidige Eredivisie wordt uitgebreid met Cambuur Leeuwarden en De Graafschap.

Lees ook

KNVB komt met drie scenario's over hervatting Eredivisie

NOS Studio Sport had vandaag een extra uitzending wat betreft het coronavirus in de sport. In gesprek met de NOS vertelt KNVB- voorzitter Just Spee welke drie scenario's de KNVB klaar heeft liggen voor de...Het is onduidelijk wat het scenario dan gaat zijn met promotie en degradatieregeling in de Eredivisie in het seizoen 2020/21. Er blijft nog veel onduidelijkheid over de mogelijkheden en onmogelijkheden. Ook is nog niet bekend of er aan de Eerste divisie dan ook twee clubs worden toegevoegd. Dit scenario wordt alleen uit de kast gehaald wanneer de competitie niet voor 30 juni hervat of uitgespeeld kan worden.

Discussieer mee! 52 reacties

Gast5896297554

Je plaatst een bericht als Gast5896297554