'De VAR was krankzinnig, dan kan je er gewoon beter mee stoppen'

'De VAR was krankzinnig, dan kan je er gewoon beter mee stoppen'

De trainer van Fortuna Sittard schoof vanmorgen aan bij Goedemorgen Eredivisie. Sjors Ultee keek terug op de wedstrijd tegen Feyenoord in de Kuip. Het verloop van de wedstrijd werd bepaald door twee VAR-momenten en daarop volgende strafschoppen. Ultee is nog steeds verbijsterd over de rol van de VAR gisteren.


Ultee in het Fox Sports programma: 'Die eerste wist ik niet eens waarom er werd er gestopt. We keken elkaar verbaasd aan, het meest opvallend was ook dat niet één trouwe Feyenoordsupporters er een penalty in zag. Als ik in de stad vanavond opeens ophoud met lopen, dan botst er ook van achter iemand tegen mij aan. Boženík laat zich gewoon vallen'. Ook de strafschop die Fortuna kreeg was niet per se terecht, zegt de trainer. 'Dat kan gebeuren in een duel en dat is dan niets voor een VAR'.

Arnold Bruggink is ook ontstemd over de strafschop die Feyenoord kreeg: 'Ik vind het krankzinnig, dan kan je beter met de VAR stoppen. Daarom ben ik voor een challenge, dan kunnen spelers - die het zelf het beste aanvoelen - het zelf aanvragen. Het is zo slecht hoe het nu gaat, de UEFA wil alle fouten uit het voetbal halen. Maar dat gaat niet lukken. Fouten zullen er altijd blijven in het voetbal'.

Discussieer mee! 52 reacties

Gast4498233982

Je plaatst een bericht als Gast4498233982