Tactische ingreep van Advocaat doorslaggevend: 'De backs stonden te hoog'

Dick Advocaat kon niet tevreden zijn met de eerste helft van zijn ploeg tegen Heracles Almelo. Voor rust kreeg Feyenoord geen druk op de Heraclieden, na rust ging dat veel beter. Op die manier wist Feyenoord in korte tijd een 0-1 achterstand om te zetten in een 3-1 voorsprong. Advocaat legt op de clubtwitter uit hoe hij die omslag bewerkstelligde in Almelo. Advocaat: ‘In de rust hebben we een tactische omzetting gedaan’. De coach vond dat nodig, omdat zijn elftal niet goed stond de eerste helft, mede door het spelsysteem van Heracles Almelo. ‘We stonden met de backs te hoog in de eerste helft’. Na de rust speelden de backs wat meer naar achteren, met de vleugelspelers dichtbij. Bij een normale opbouw van achteruit speelden ze dus behoudender, bij counters kwamen de backs wél als een duveltje uit een doosje in actie. En zo staat Feyenoord op de derde plek. Gezien de vormcrisis van PSV gaat dat een hele interessante strijd worden. De derde plek is voor Feyenoord erg belangrijk, daarmee plaatst het zich voor de voorrondes voor de Europa League. Vanaf plek vier moeten, in beginsel, playoffs worden gespeeld. Advocaat is uiteraard blij met de plek op de ranglijst: ‘We staan nu wel voorlopig op de derde plaats en dat hebben we met z’n allen voor elkaar gekregen’. Blessure Sinisterra Doelpuntenmaker Luis Sinisterra speelde een slechte eerste helft. In de tweede helft was de speler gevaarlijker en scoorde hij ook de belangrijke 1-2. De speler viel later uit met een blessure aan de nek/het hoofd. Volgens Advocaat valt de blessure mee: 'Hij zit rustig in de bus en het gaat weer oké'.