'Koevermans moet orde scheppen in de chaos'

'Koevermans moet orde scheppen in de chaos'

Binnen Feyenoord is een enorme machtsstrijd gaande. Mark Koevermans moet als algemeen directeur orde scheppen in de chaos, maar heeft doordat zijn aanstelling niet breed gedragen wordt binnen Feyenoord lijkt het onbegonnen werk.


Koevermans zal tijdens de nieuwjaarsspeech het doel voor dit jaar bekend maken, maar het tot bedaren brengen van de interne machtsstrijd zal voor hem een grote uitdaging, zo schrijft het Algemeen Dagblad. Maar het zal geen makkelijke klus worden. Zo schrijft het AD: 'Maar nu moet Koevermans, die eerder commercieel directeur was, misschien wel een nog grotere achterstand goedmaken. Zijn aanstelling wordt immers niet breed gedragen. Een deel van het Legioen ageert al fel tegen zijn aanstelling als de baas van Feyenoord. Daarnaast is de club intern verdeeld. Bij Feyenoord is de situatie van het juiste wiel kiezen al een tijdje aan de gang. De Deen Frank Arnesen begint morgen officieel als nieuwe technisch directeur bij Feyenoord. De Scandinaviër was afgelopen week in Marbella vrijwel altijd in het gezelschap van zijn voorganger Sjaak Troost en president-commissaris Toon van Bodegom. Als het trio ging dineren, was dat opvallend genoeg zonder Mark Koevermans.'

Toch lijkt voor Arnesen het ook geen gemakkelijke klus te worden. Troost wil namelijk terug in de Raad van Commissarissen, maar de Vrienden van Feyenoord vinden dat hij heeft gefaald als technisch directeur en zou niet zijn eigen werk mogen gaan beoordelen. Ook Van Bodegom, die er eerst goed opstond, heeft inmiddels de schijn ook een deel tegen. In zijn tijd als directeur van Myler werd er voor 830.000 euro gefraudeerd, daarnaast werd hij gisteren omschreven als manipulatief en iemand die mensen tegen elkaar opzette.

Voorstanders van Van Bodegom zien dit als een regelrechte aanval vlak voor het overleg van de Vrienden van Feyenoord en de nieuwjaarsspeech. Complotten lijken te zijn gesmeed en complotten worden nogal eens gesmeed in De Kuip zo lijkt het.

Discussieer mee! 40 reacties

Gast2451729231

Je plaatst een bericht als Gast2451729231