Feyenoord wint nipt van PEC Zwolle

Feyenoord is de drukke decembermaand begonnen met een overwinning. PEC Zwolle werd zondag met het kleinst mogelijke verschil verslagen. Steven Berghuis werd de matchwinner met zijn goal voor rust: 1-0. PEC Zwolle was de eerste tegenstander in december, waarin Feyenoord liefst zes wedstrijden speelt. De laatste jaren kon Feyenoord goede cijfers overleggen in wedstrijden tegen de Zwollenaren – de laatste zeven duels in De Kuip scoorden de bezoekers niet – en het team was er alles aan gelegen om die reeks te verlengen. Feyenoord legde een goede eerste helft op de mat en kreeg kansen genoeg. Zo schoot Nicolai Jørgensen – terug in de basis na blessureleed – van dichtbij over het lege doel, werd een goal van Luis Sinisterra vanwege buitenspel afgekeurd en keerde PEC Zwolle-doelman Michael Zetterer meerdere inzetten van Steven Berghuis. Op het schot van Berghuis in de 23ste minuut had Zetterer geen antwoord. Onze aanvoerder werd gevonden door linksback Tyrell Malacia met een lage voorzet en het schot van Berghuis viel binnen in de linkerhoek. De score verder uitbreiden lukte Feyenoord niet meer, waardoor het team na een goede eerste helft genoegen moest nemen met de nipte voorsprong. PEC Zwolle kwam een stuk beter uit de kleedkamer en was in de tweede helft de bovenliggende partij. Feyenoord kwam nog maar moeizaam tot kansen en de bezoekers kwamen meerdere keren tot schoten op het doel van Nick Marsman. De sluitpost, die zijn basisdebuut maakte in de Eredivisie, ontpopte zich tot de man van de wedstrijd met meerdere uitstekende reddingen. Dankzij de saves van Marsman hield Feyenoord de drie punten in eigen huis en begon Feyenoord met een overwinning aan de drukke decembermaand. Komende zondag gaat het team op bezoek bij Vitesse (aftrap: 12:15 uur).