Feyenoord verliest door twee penalty's onnodig van Young Boys

Feyenoord heeft de derde groepswedstrijd in de groepsfase van de Europa League verloren. Young Boys was in het Stade de Suisse in Bern met 2-0 te sterk. De ploeg benutte al voor rust twee strafschoppen. Binnen het kwartier moest Kenneth Vermeer de bal al uit zijn doel halen. Edgar Ié kreeg een bal op zijn arm in het strafschopgebied, waarna de penalty onberispelijk binnen werd geschoten door Roger Assalé. Een flinke tegenvaller, temeer omdat er in dat eerste kwartier nog amper iets was gebeurd. Na een klein half uur was het voor Young Boys opnieuw raak vanaf elf meter. Er werd een speler alleen voor Vermeer gezet, die dook op de bal, maar raakte de man. Young Boys verzilverde ook deze strafschop op fraaie wijze: Jean Pierre Nsamé knalde de bal in de kruising. Feyenoord vocht voor wat het waard was en kwam nog wel tot kansen. Zo was het schot van Luis Sinisterra na goed afleggen van Leroy Fer hard en zuiver, maar de redding van doelman David von Ballmoos ook goed. De goalie dook de bal uit de hoek. Na rust waren de kansen schaarser en was de beste mogelijkheid van Feyenoord voor Orkun Kökcü. De middenvelder dwong Von Ballmoos met een schot van afstand opnieuw naar een hoek, maar dit keer hoefde die zich niet bovenmatig in te spannen om een tegentreffer te voorkomen. Door de nederlaag blijft Feyenoord na drie speelronden op drie punten staan. Young Boys heeft door de thuiszege het dubbele aantal. Over twee weken komen de Zwitsers op bezoek in De Kuip (klik hier voor tickets), komende zondag gaat Feyenoord op bezoek bij Ajax.