Van Hanegem: 'Hij was nu weer de beste van allemaal'

Van Hanegem: 'Hij was nu weer de beste van allemaal'

Feyenoord bewees zichzelf een slechte dienst gisteren door gelijk te spelen in Heerenveen. Willem van Hanegem ergerde zich aan Sam Larsson tijdens het duel met de Friezen. Ook snapte hij niets van het tactische plan van Feyenoord.


“Gisteren snapte ik het tactische plan niet. Op onze verdedigers werd druk gezet, waardoor ze de lange bal moesten spelen. Dat is een probleem, want we hebben voorin geen koppers lopen. Wat je dan moet doen is uit de kopduels blijven en de bal, die hun verdedigers wegkoppen, zelf proberen met de aansluitende middenvelders op te vangen. Als de aanvallers dan vanaf de andere kant druk zetten, kun je hun hele middenveld afsluiten. Maar nee, de spelers van Feyenoord gingen steeds wel diep op het veld het duel aan, verloren dat natuurlijk, waardoor ze het eerste half uur nauwelijks de bal hadden”, schrijft De Kromme in zijn column in het Algemeen Dagblad.

Van Hanegem is blij met het aantrekken van Karsdorp en ziet in Haps een goede linksback. “Ik hoorde op televisie zeggen dat Tapia zo goed is. Dat wisten we al, anders speel je niet in de nationale ploeg van Peru. Maar we weten ook dat hij rare dingen doet. Gisteren ook weer. Ik zie hem een prachtige bal geven langs de lijn, maar ik zie hem ook drie of vier keer een pass over zes meter verkeerd geven. Nee, kijk dan eens naar Berghuis. Hij was nu weer de beste van allemaal. Hij werkte zich ook nog eens drie slagen in de rondte.”

Van Hanegem zag ook dat Berghuis zich ergerde aan Larsson op links. “Die deed zo weinig. Ja, hij werd de hele wedstrijd uitgefloten, maar laat dan wat zien en werk hard! Deed-ie niet. En dan mis je dus gewoon iets op het mentale vlak.”

Discussieer mee! 130 reacties

Gast6836616000

Je plaatst een bericht als Gast6836616000