Driessen: 'Stam ziet voor de korte termijn niet genoeg potentie in de spelers'

Driessen: 'Stam ziet voor de korte termijn niet genoeg potentie in de spelers'

Feyenoord lijkt nu al in een tweespalt te belanden. Daar waar Sjaak Troost en Dirk Kuyt willen dat Jaap Stam zoveel mogelijk eigen jeugd opstelt, wil ‘passant’ Jaap Stam een signaal afgeven door het opstellen van Renato Tapia. De trainer vindt de eigen jeugd waar Feyenoord mee wil spelen niet van voldoende niveau en stelt zodoende de Peruviaan op, waarvan Troost openlijk zei dat hij moest vertrekken.


“Stam gaat voor direct succes met al het voorhanden zijnde spelersmateriaal. Troost en Kuyt willen dat de hoofdtrainer investeert in de eigen jeugd en talenten een kans biedt op het hoogste niveau. Zoals Feyenoord in 2011 onder Ronald Koeman genoodzaakt was te doen vanwege de penibele financiële situatie. Het was het begin van een bloeiperiode met uiteindelijk een handvol door Feyenoord opgeleide spelers in de halve finale van het WK 2014 in Brazilië”, aldus Valentijn Driessen in zijn column in De Telegraaf.

Waar Troost en Kuyt de opleiding van Feyenoord zien als een levensader van de club, ziet Stam voor de korte termijn niet genoeg potentie in de spelers. Er zijn twee spelers die regelmatig starten, dat zijn Orkun Kökcü en Wouter Burger. De rest voldoet nog niet. “Vandaar dat Stam is teruggevallen op Tapia, de leider van Copa America-finalist Peru. Stam koos voor zekerheid en ervaring in alle gelederen om Europees te overleven. Een klap in het gezicht van Troost. Hij had Tapia volledig afgeserveerd omdat de Peruviaan weigerde mee te werken aan een voor Feyenoord lucratieve transfer naar Rusland.”

Er lijkt dus nu al een onderlinge strijd te ontstaan bij Feyenoord, eentje die Stam volgens Driessen nooit kan winnen.

Lees meer over:

Discussieer mee! 233 reacties

Gast8894564264

Je plaatst een bericht als Gast8894564264