Vermeer: 'Ik probeer altijd zolang mogelijk te blijven staan'

Vermeer: 'Ik probeer altijd zolang mogelijk te blijven staan'

Kenneth Vermeer stopte vandaag een penalty bij Feyenoord en kreeg vanuit een afstandsschot toch een goal tegen. De doelman vindt niet dat hij een fout maakte bij de goal en een penalty pakken is meer geluk dan wijsheid.


Feyenoord kreeg vanuit een zondagsschot een goal tegen van grote afstand, de bal leek erg te zwabberen. "Het bekende zwabber balletje, je zag bij de vrije trap van Faik ook al dat de bal recht op me af kwam maar toch ineens de andere kant nog op ging", aldus Vermeer bij FOX Sports. Feyenoord speelt zelf met een andere bal dan de wedstrijd bal van Heerenveen. "Ach die jongens trappen sowieso geen normale ballen meer."

Vermeer was na de goal boos op andere Feyenoorders. "Dat klopt, we hadden geen druk op de bal. Al met al was het wel een terechte uitslag denk ik." Vermeer neemt zichzelf niks kwalijk. "Hij zwabbert uiteindelijk de andere kant op en ik kon er niet bij."

Wat is het geheim van Kenneth Vermeer bij de penalty's? "Ik probeer altijd zolang mogelijk te blijven staan. Met mijn geluk hou ik hem tegen." Vermeer pakt 45% van alle penalty's die hij tegen krijgt. "Een goed genomen penalty hou je over het algemeen niet tegen, gelukkig pakte ik hem vandaag wel. Je doet wat je moet doen, vandaag pak ik hem."

"Als je kijkt naar de afgelopen wedstrijd konden we er onderuit voetballen. Ze zetten vroeg druk, we wilden de tweede bal winnen, maar dat lukt niet." Vermeer maakt zich geen zorgen om de vele wedstrijden die komen. "Als voetballer wil je zoveel mogelijk spelen."

Lees meer over:

Discussieer mee! 39 reacties

Gast6701964227

Je plaatst een bericht als Gast6701964227