Stam: 'Het was matig op allerlei gebieden'

Stam: 'Het was matig op allerlei gebieden'

Feyenoordtrainer Jaap Stam is niet erg tevreden met het spel van Feyenoord, wel heeft hij een goed woord over het harde werken van de spelers. De trainer zag zijn ploeg matig voetballen.


"Je had wel verwacht dat je een ander spelaandeel had dan vandaag. Het was een beetje gehaast, op momenten was het niet fris genoeg en niet scherp genoeg. Kwaliteit aan de bal en het moment van passing was ook niet dusdanig goed we leverden veel ballen in waardoor je in omschakel momenten komt waardoor je veel afstanden moet overbruggen.. Je wint ook de tweede bal niet, waardoor je te weinig in het spel komt", aldus Stam bij FOX Sports.

Al met al was het dus gewoon matig? "Matig op allerlei gebieden en dat heeft te maken met een wedstrijd die je al in de benen hebt. Mensen weten ook in welke situatie wij zitten dat nog niet alle spelers fit zijn. Dan moet je met wisselen ook daar rekening mee houden, in plaats van dat je gericht kan wisselen zoals een spits erbij te zetten."

Feyenoord begint daarom slecht aan de competitie. "Dat is niet het meest ideale en dat weten we ook van te voren. Uiteindelijk halen we toch een puntje uit deze wedstrijd wat uiteindelijk te weinig is en dat weten we allemaal. Het gaat er vooral om dat we meer spelaandeel moeten hebben."

Stam wist dat Heerenveen druk zou gaan zetten en had daar ook een plan voor bedacht. "We hadden afgesproken om af en toe gebruik te maken van de ruimte die zij in hun rug zouden hebben, maar dan moet je wel de ruimte belopen. Soms moet je dan iets eerder diepte kiezen, maar dan moet je ook diepte maken. Dan moet je de juiste pass geven, maar dat lukte ook niet. Ik kan die jongens niet zoveel verwijten, ze werken keihard en je zag ook dat er vermoeid in zat."

"Uiteindelijk kun je zeggen dat er druk gezet moet worden op de bal. Je moet sprinten om de bal eruit te halen. Je bent bezig om het dicht te zetten, maar dan uiteindelijk krijg je zo'n goal tegen dat is jammer."

"We weten allemaal wel dat we bepaalde kwaliteiten hebben in het elftal en dat we uiteindelijk de punten wel gaan halen. Maar het fysieke aspect van het spel is ook belangrijk. "

Lees meer over:

Discussieer mee! 113 reacties

Gast1918480283

Je plaatst een bericht als Gast1918480283