Botteghin: 'Ja het is een slechte start van de competitie'

Botteghin: 'Ja het is een slechte start van de competitie'

Feyenoord heeft in Heerenveen niet kunnen winnen. De Rotterdammers speelden een matige wedstrijd, maar kwamen toch op een 1-0 voorsprong. In de tweede helft werd het nog minder en kreeg Feyenoord nog een goal tegen.


Eric Botteghin vindt dat Feyenoord zichzelf te kort heeft gedaan. "Door de goal vlak voor rust kregen we de controle over de wedstrijd. Dan moet je de 0-2 maken, anders kan dit gebeuren", aldus de verdediger bij FOX Sports. De 1-1 viel omdat er geen druk was op de verdediger van Heerenveen. "Een heel goed schot van de verdediger, maar je moet druk op de bal zetten wat ik ook probeerde te coachen."

Feyenoord was vooral slecht in het positiespel. "Ik vond ons niet echt fris vandaag. Dan krijg je slordigheid en geen goed spel. Voor de wedstrijd voelde iedereen zich fris, maar zo leek het niet."

Met het tweede gelijkspel in twee wedstrijden kan Feyenoord spreken van een slechte seizoensstart. "Ja het is een slechte start. Je moet deze wedstrijd winnen als je met 1-0 voorkomt moet je het zakelijk uitspelen." Feyenoord kon niet onder de druk van Heerenveen uitkomen en de lange bal lijkt zonder echte spits niet hanteerbaar. Botteghin is het daar niet mee eens. "We hebben ook snelheid voorin, we moeten de bal achter de verdediger gooien en dan aansluiten en de tweede bal winnen, dat was ook ons idee."

Botteghin veroorzaakte in de eerste helft een penalty die gestopt werd door Kenneth Vermeer. De verdediger was het niet eens met de scheidsrechter. "Nee ik vond het geen penalty, ik raakte hem eigenlijk niet. Hij viel of hij in een zwembad dook."

Lees meer over:

Discussieer mee! 79 reacties

Gast5938815988

Je plaatst een bericht als Gast5938815988