Matig Feyenoord kan niet winnen in Heerenveen

Feyenoord heeft na de eerste twee competitiewedstrijden nog geen overwinning geboekt. Na het gelijkspel in De Kuip tegen Sparta Rotterdam (2-2) moest het team van hoofdcoach Jaap Stam het ook in Friesland doen met een gelijkspel: 1-1. Hoewel Feyenoord in de eerste helft amper tot kansen kwam, ging de ploeg wel met een voorsprong de rust in. Steven Berghuis verzilverde in de tweede minuut van de blessuretijd een strafschop, waar Jens Odgaard daar in de dertiende minuut niet in slaagde. Berghuis knalde de bal in de rechterhoek binnen, buiten het bereik van doelman Warner Hahn, maar Odgaard zag zijn inzet gestopt worden door Feyenoord-goalie Kenneth Vermeer. Die kreeg na rust amper iets te doen, maar hield zijn doel toch niet schoon. Een zwabberbal van ruim dertig meter van Ibrahim Dresevic vloog er in de tachtigste minuut in, waardoor het 1-1 werd.